Efter intern uenighed: Regeringen dropper naturmål kort før valget

KONFLIKT: Uenigheder i regeringen tvinger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) til at droppe centralt løfte om langsigtede naturmål.

Naturmålene, en af regeringens grønne hjørnesten, bliver ikke til noget på denne side af folketingsvalget.

Sådan lyder det fra flere af regeringspartierne, der melder om konfliktfyldte og kuldsejlede forhandlinger på området.

”Der er ingen aftale om naturmål, og vi kan nok ikke nå at få fastlagt målene inden folketingsvalget,” siger Carsten Bach, miljøordfører i Liberal Alliance.

Ifølge Altingets oplysninger var en aftale om specifikke naturmål ellers så godt som færdig for nogle uger siden. Men i sidste ende trak Konservative sig fra aftalen.

Et forløb, som partiets miljøordfører, Mette Abildgaard, bekræfter.

”Der lå et aftaleudkast klar med nogle naturmål. Men de var ikke ambitiøse nok til, at Konservative kunne lægge navn til dem,” siger K-ordføreren.

LA: Vi var klar til aftale
Det er særligt ambitionsniveauet for naturmålene, der har skabt konflikter i forhandlingerne.

Ifølge Carsten Bach har Konservative trukket i håndbremsen og forhindret, at en aftale kunne bringes i mål.

”Vi har været klar til at fastsætte naturmålene, men Konservative ville ikke være med til at kalde de ting, vi kunne blive enige om, for naturmål. Og så har vi gjort det på en anden måde,” siger Carsten Bach.

Konservatives Mette Abildgaard forklarer, at partiet takkede nej til en aftale om naturmålene, fordi de ikke var grønne nok.

”Vi vil have konkrete, ambitiøse naturmål. Ikke varm luft,” siger Mette Abildgaard.

Mette Abildgaard langer samtidig ud efter Finansministeriet, som ifølge K-ordføreren er skyld i miseren. Læs, hvorfor i den fulde artikel på Altinget: miljø, hvor du også kan læse finansminister Kristian Jensens (V) svar på kritikken.

Forrige artikel Christian Friis Bach fyret fra Dansk Flygtningehjælp Christian Friis Bach fyret fra Dansk Flygtningehjælp Næste artikel Dagens overblik: Trane kritiserer regioner efter opsigtsvækkende rapport om drab begået af psykisk syge Dagens overblik: Trane kritiserer regioner efter opsigtsvækkende rapport om drab begået af psykisk syge
Sommerserie med Mads Fuglede:

Sommerserie med Mads Fuglede: "Som ung var jeg meget krænkelsesparat"

SOMMERSERIE: Mads Fugledes politiske interesse og indignation blev vakt engang i 1980'erne, hvor kommunismen var på fremmarch i Afghanistan. Men den 48-årige nordjyde og venstremand er rundet af mange ting: Musikken var den første store passion og Steen Gade (SF) et af hans første forbilleder.