Finanslov: Regering og støttepartier laver digitaliseringsfond på en halv milliard

FOND: En samlet rød blok vil fremme digitalisering og automatisering med en ny digitaliseringsfond, der oprettes med årets finanslovsaftale. Den skal uddele 125 millioner kroner om året i en fireårig periode til både det offentlige og private.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

Med årets finanslovsaftale er regeringen, Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet enige om at oprette en digitaliseringsfond, der i alt skal uddele en halv milliard kroner over fire år.

”Finansloven for 2021 handler om at holde hånden under danske arbejdspladser, hjælpe danske virksomheder og lave grøn omstilling. Og samtidig med, at vi gør det, passe på vores velfærdssamfund til gavn for vores børn, vores ældre og vores unge mennesker,” sagde finansminister Nicolai Wammen (S) på et pressemøde søndag.

Pengene fra digitaliseringsfonden skal gå til "udvikling af nye digitale løsninger," står der i aftalen.

Det skal dels være ved at understøtte den offentlige sektor til at blive mere "sammenhængende og effektiv," fordi det "rummer potentialer i understøttelsen af Danmarks ambitioner på klimaområdet," som der står i aftalen.

Desuden skal fonden støtte digitalisering og automatisering i private virksomheder for at at styrke deres konkurrenceevne, står der i aftalen.

Aktører tilfredse med aftalen
Aftalen har vakt begejstring i en stor bid af det digitale erhvervsliv. Dansk erhvervs chefkonsulent for digitalisering, Poul Noer, kalder fonden et "positivt initiativ" på Twitter:

Positvit initiativ med digitaliseringsfond i #FL21 Vi ser frem til dialog om tiltag. Vi har gode forslag på hyldenhttps://t.co/3XzKG4N53A pic.twitter.com/ZBNus9ZYl0

Ligeledes giver den administrerende direktør i Microsoft Danmark, Nana Bule, forslaget rosende ord med på vejen. Hun skriver, at aftalen har et "Stærkt grønt digitalt afsæt":









0:000:00