Røde partier er parate til at skrotte ny tv-kanal

FLOW-TV: Regeringens støttepartier vil hellere bruge penge på at genoprette DR frem for en ny tv-kanal.

Siden folketingsvalget i juli er flertallet bag sidste års medieforlig smuldret.

Det er baggrunden for, at landets nye kulturminister, Joy Mogensen (S), inden længe vil invitere Folketingets partier til nye medieforhandlinger, hvor man blandt andet vil se på mulighederne for at tilbageføre nogle af de sparede midler på public service-området.

Et af initiativerne fra sidste års medieforlig er en ny flow-tv-kanal med fokus på kultur og folkeoplysning, der har fået bevilget 50 millioner kroner om året. Men den kanal kan meget vel blive skrottet, inden den når at se dagens lys.

Tv-kanalen ligger i hvert fald langt nede på prioriteringslisten hos de øvrige partier i rød blok.

"I udgangspunktet mener jeg, at det er nogle penge, der skal lægges tilbage i DR. Jeg vil hellere bruge pengene på DR end at lave en kulturkanal, som alligevel bliver en økonomisk discountordning," lyder meldingen fra De Radikales nye medieordfører, Jens Rohde.

Hos Enhedslisten understreger man, at idéen ikke er vokset i deres baghave, og at tv-kanalen skal udformes meget anderledes, før man kan se sig som en del af projektet.

"I en situation, hvor der fattes penge til public service og DR, så skal vi i hvert fald have nogle bedre argumenter på banen for at starte en ny tv-kanal end de, den forhenværende regering er kommet med," siger medieordfører Søren Søndergaard (EL).

I det nuværende udbudsmateriale står der blandt andet, at tv-kanalen foruden de statslige midler på 50 millioner skal finansieres med annoncepenge. Og det er ifølge Søren Søndergaard "totalt no-go".

"Der skal ikke være den sammenblanding af reklamer og statspenge. Det er helt afgørende for, om det får vores støtte," siger han.

Også SF's medieordfører, Jacob Mark, udtalte allerede inden valget, at tv-kanalen er "spild af penge".

Kulturminister Joy Mogensen ønsker ikke at udtale sig i detaljer om tv-kanalen, før hun har inviteret til forhandlinger. Kulturministeriet ved endnu ikke, hvornår der bliver inviteret til medieforhandlinger.

Blandt andre den private tv-kanal Dk4, men også en række museer og kulturinstitutioner, har ønsket at byde på tv-kanalen. Læs reaktion fra en af aktørerne her.

Forrige artikel Se listen: Her er regeringens spindoktorer Se listen: Her er regeringens spindoktorer Næste artikel Dagens overblik: Kristian Jensen svarer Hjort igen i diskussion om formandskab Dagens overblik: Kristian Jensen svarer Hjort igen i diskussion om formandskab
Podcast: Sådan endte 2.000 kvinders data ulovligt i USA

Podcast: Sådan endte 2.000 kvinders data ulovligt i USA

AJOUR: Data fra 2.000 kvinder fra et dansk forskningsprojekt hos Statens Seruminstitut er ulovligt sendt videre til USA. Altingets digital- og forskningsredaktør, Chris Lehmann, giver et overblik over sagen, og hvordan det kunne lade sig gøre.