S vil sende flygtninge og indvandrere hjem med 200.000

FORSLAG: Udlændinge, der flytter tilbage til deres hjemland eller et naboland, skal have en større økonomisk gulerod med i bagagen, mener S. DF og Venstre er positive.

Forlad Danmark og få 200.000 kroner med i kufferten.

Socialdemokraterne foreslår, at flygtninge og indvandrere skal tilbydes 70.000 ekstra for at flytte tilbage til deres hjemland.

Det er det såkaldte repatrieringsbeløb, som i dag ligger på 130.000 kroner.

Baggrunden for at hæve beløbet er ifølge Socialdemokraterne et ønske om at øge antallet af hjemsendelser.

Et forhøjet økonomiske incitament kan være vejen frem, lyder det fra Socialdemokraternes integrations- og udlændingeordfører, Dan Jørgensen.

”Hvis mennesker, der er flygtet til Danmark, har et ønske om at vende hjem, hvor de kommer fra, skal de have hjælp til det,” siger Dan Jørgensen i en pressemeddelelse.

Partiet foreslår desuden, at tilbuddet fremover også kommer til at gælde for flygtninge og indvandrere, der vælger at bosætte sig i nabolande til deres hjemlande.

”Det er i dag kun muligt at give støtte til mennesker, der rejser tilbage til deres eget hjemland. Vi vil undersøge muligheden for at udvide ordningen, så man også kan få penge, hvis man i stedet vil bosætte sig et andet sted i nærområdet,” siger Dan Jørgensen.

Socialdemokraterne vil desuden skrue op og ned for udviklingsbistanden, alt efter om landet afviser eller tager imod en person fra Danmark.

SF overvejer forslaget
Tal fra Dansk Flygtningehjælp viser, at der i alt var 323 flygtninge og indvandrere, som valgte at benytte sig af hjemrejsetilbuddet i 2015. SF ser forslaget fra Socialdemokraterne som en mulighed for at øge det tal.

”Det vil vi godt overveje. Forslaget er bestemt en mulighed,” siger Holger K. Nielsen, udlændingeordfører for SF.

Han forholder sig dog skeptisk over for forslaget om at lægge pres på lande, der ikke vil ønske at tage imod deres flygtede borgere.

”De sender det signal, at hvis man kan få flygtninge til at rejse hjem igen, så vil det være en rigtig god ting. Det er vi nok mere lorne ved,” siger han.

Positiv blå blok
I blå blok derimod kan man knapt få armene ned. Venstre bakker op om forslaget fra Socialdemokraterne.

”Vi ønsker at sende langt flere folk hjem; både dem som får afslag på asyl, og dem der i forvejen er her og kan repatrieres skal også hjem,” siger Venstres integrationsordfører, Marcus Knuth.

Også i DF er man positiv overfor Socialdemokraternes forslag, fortæller integrationsordfører Martin Henriksen til DR.

”Man får det ud af det, at man skaber et incitament for, at folk kan rejse tilbage til det land, som de kommer fra, så de ikke længere er i Danmark og dermed ikke længere belaster de sociale ydelser, sundhedsvæsnet og uddannelsessystemet,” siger han.

Forrige artikel Liberal Alliance vil sætte klimamærke på fødevarer Liberal Alliance vil sætte klimamærke på fødevarer Næste artikel Frie fagskoler: Politikerne svigtede os Frie fagskoler: Politikerne svigtede os