Se listen: Her er regeringens spinhær

LISTE: Den nye V-regerings spin-liste med særlige rådgivere er klar, efter alle ministre nu har fået alle deres særlige rådgivere på plads.

Regeringens spinhær er klar, efter social- og indenrigsminister Karen Ellemann som den sidste har ansat sin særlige rådgiver. 
Regeringens spinhær er klar, efter social- og indenrigsminister Karen Ellemann som den sidste har ansat sin særlige rådgiver. Foto: Hasse Ferrold
Lise-Lotte SkjoldanCecilie Gormsen

 

Statsminister Lars Løkke Rasmussen

Jacob Bruun Christensen35-årige Jacob Bruun kommer fra en stilling som leder af Venstres Center for Kommunikation og Politik på Christiansborg. Han har arbejdet som politisk rådgiver for Venstres folketingsgruppe siden 2005. Jacob Bruun er uddannet cand.scient.pol.

Statsministeren har som medlem af regeringens koordinationsudvalg ret til at ansætte to særlige rådgivere. Den anden stilling er endnu ikke besat.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen

Søren Møller AndersenSøren Møller Andersen har været chef for kommunikation og public affairs i Danske Advokater. Han har også tidligere været særlig rådgiver for Claus Hjort Frederiksen fra 2007 til 2011, hvor Claus Hjort Frederiksen var først beskæftigelsesminister og siden finansminister. Tidligere har Søren Møller Andernsen været ansat i Integrationsministeriet, Danmarks Apotekerforening, Indenrigs- og Sundhedsministeriet samt Venstres Pressetjeneste på Christiansborg. Han er uddannet journalist fra Syddansk Universitet.

Som medlem af regeringens koordinationsudvalg har finansministeren ret til at ansætte to særlige rådgivere. Den anden stilling er endnu ikke besat.

Udenrigsminister Kristian Jensen

Christopher Arzrouni47-årige Christopher Arzrouni er kendt for at være en markant liberal debattør, og han har siden 2011 været debatredaktør på Børsen. Tidligere har været særlig rådgiver for Eva Kjer Hansen, der har været socialminister og fødevareminister i den tidligere VK-regering. Christopher Arzrouni har også været ansat i blandt andet Finansministeriet, Venstre og Dansk Industri, ligesom han har været bestyrelsesmedlem i den liberale tænketank Cepos, og i dag er han medlem af Etisk Råd. Han er uddannet cand.scient.pol fra Aarhus Universitet.

Udenrigsministeren er medlem af regeringens koordinationsudvalg og har derfor ret til at ansætte to særlige rådgivere.

Peter HøyerPeter Høyer kommer fra en stilling som pressechef i Uddannelses- og Forskningsministeriet. Jobbet som særlig rådgiver for Kristian Jensen er ikke nyt for ham, da han også har været ministerens særlige rådgiver i Skatteministeriet fra 2004 til 2011. Derudover har Peter Høyer været PR Manager i Codan Forsikring, konsulent for NewsWatch og kommunikationschef i Ernst & Young. Han er uddannet journalist fra Journalisthøjskolen og har også en HD fra Copenhagen Business School.

Kultur- og kirkeminister Bertel Haarder

Bertel Haarder har valgt ikke at have nogen særlig rådgiver. Han vil i stedet benytte sig af ministeriets presseafdeling og ønsker ikke at kommentere dette yderligere. 

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt

Rikke LyngdalRikke Lyngdal har siden 2006 været kommunikationsrådgiver i sin egen virksomhed Lyngdal Kommunikation ApS. Før det har hun arbejdet som journalist på TV 2 Nyhederne og på TV 2 Øst og har efterfølgende været kommunikationsrådgiver hos Jøp, Ove & Myrthu. Rikke Lyngdal er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 2003.

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen

Morten Flindt34-årige Morten Flindt kommer fra en stilling som regulatory affairs manager i House of Prince. Her har han blandt andet arbejdet med politisk interessevaretagelse og kommunikation. Han har tidligere arbejdet som public affairs-konsulent hos Burson-Marsteller og som politisk konsulent i Venstre. Morten Flindt er uddannet cand.mag. i historie og retorik, og er derudover premierløjtnant af reserven.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen

Frank Serup LaybournFrank Serup Laybourn kommer fra en stilling i medicinalvirksomheden GlaxoSmithKline, hvor han har været director for corporate affairs & market access. Tidligere har han arbejdet som chefkonsulent i DI's ledelsessekretariet, som erhvervspolitisk chef i Foreningen af Rådgivende Ingeniører og som chefkonsulent for Venstre på Christiansborg. Frank Serup Laybourn er bachelor i økonomi fra Københavns Universitet, og han starter i Erhvervs- og Vækstministeriet 11. august.

Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg

Mark Thorsen32-årige Mark Thorsen var også Inger Støjbergs særlige rådgiver fra 2009 til 2011, hvor hun var beskæftigelsesminister i den daværende VK-regering. Siden har Mark Thorsen også været ansat som Inger Støjbergs rådgiver, da hun var politisk ordfører for Venstre. Mark Thorsen er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet.

Social- og indenrigsminister Karen Ellemann

Søren Mejrup JensenSøren Mejrup Jensen starter som social- og indenrigsministerens særlige rådgiver 15. september, og han kommer fra en stilling som chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer. Fra 1999 til 2010 arbejdede Søren Mejrup Jensen i Venstres politisk-økonomiske Sekretariat på Christiansborg, hvor han var leder fra 2006. Søren Mejrup Jensen har også en fortid i diverse ministerier, herunder Social- og Indenrigsministeriet, hvor han var som studerende.

Justitsminister Søren Pind

Martin Ruby42-årige Martin Ruby skifter jobbet som Googles politiske chef i Danmark og Norge ud med stillingen som særlig rådgiver. Han var også særlig rådgiver for Søren Pind i 2010 og 2011, hvor Søren Pind var først udviklingsminister og senere integrationsminister. Martin Ruby har tidligere været souschef for det politisk-økonomiske sekretariat i Venstre, og han er uddannet cand.scient.pol fra Københavns Universitet.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt

Andreas Thyrring 29-årige Andreas Thyrring kommer fra en stilling som politisk konsulent for Venstres Center for Kommunikation og Politik. Her han beskæftiget sig med rådgivning af folketingsgruppen i sager om klima, energi, miljø og EU. Andreas Thyrring blev i 2012 cand.scient.pol fra Københavns Universitet.

Minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby

Anders Jacobsen28-årige Anders Jacobsen  har siden 2007 arbejdet for Ellen Trane Nørby som politisk kommunikationsmedarbejder. Han har også været ansvarlig for Ellen Trane Nørbys kampagner ved valgene i 2007, 2011 og 2015. Anders Jacobsen er uddannet cand.merc.(kom.) fra Copenhagen Business School.

Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde

Alexandra KaarsenAlexandra L. Kaarsen har været souschef i Venstres Center for Kommunikation og Politik på Christiansborg. Hun har tidligere været ansat på Berlingske og MetroXpress, men har været i Venstre siden 2008. Alexandra Kaarsen er uddannet journalist fra Journalisthøjskolen. 

Skatteminister Karsten Lauritzen

Thomas le Dous36-årige Thomas le Dous kommer fra en stilling som seniorkonsulent i Dansk Ungdoms Fællesråd, hvor han siden 2009 har været ansat i forskellige stillinger. Ved de seneste tre folketingsvalg har Thomas le Dous været kampagneleder for Karsten Lauritzen. Han er uddannet fra Syddansk Universitet, hvorfra han har en bachelor i statskundskab.

Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen

Marie Hjortdal36-årige Marie Hjortdal har de seneste ti år været journalist på Politiken, hvor hun blandt andet har været tilknyttet avisens Christiansborgredaktion. Senest har hun skrevet om videregående uddannelser på Politikens indlandsredaktion. Marie Hjortdal blev uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 2005.

Forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde Carl Holst

Christian Ingemann Nielsen44-årige Christian Ingemann Nielsen skal rådgive forsvarsminister Carl Holst. Christian Ingemann Nielsen kommer fra en stilling som presserådgiver for direktionen i Region Syddanmark, hvor Carl Holst var regionsrådsformand indtil folketingsvalget i juni. Den nye særlige rådgiver er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus og har tidligere blandt andet været erhvervs- og nyhedsredaktør på Jyske Medier A/S og freelancer med speciale i erhvervsstof.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen

Jens Kloppenborg-Skrumsager45-årige Jens Kloppenborg-Skrumsager kommer fra et job som direktør i det norsk-svenske mediebureau Retrievers danske afdeling. I 2012 opkøbte Retrievers mediet NewsWatch, som Jens Kloppenborg-Skrumsager stiftede i 2009. Den nye særlige rådgiver i Beskæftigelsesministeriet har tidligere haft sin gang i DR, hvor han har været vært på P1 Debat, journalist på TV-Avisen og redaktør på DR2 Deadline.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00