SF's fungerende pressechef, Henrik Larsen, rykker over til Pia Olsen Dyhr, og Sune Prahl Knudsen (th.) bliver presse- og kommunikationschef i SF. (Foto: SF)

SF får ny pressechef

24. september 2013 kl. 16:00
SF-ROKADE: Sune Prahl Knudsen bliver ny leder af SF's pressetjeneste. Den nuværende pressechef, Henrik Larsen, bliver særlig rådgiver for transportminister Pia Olsen Dyhr.
| Flere

Efter et halvt års søgen har SF nu fundet en pressechef.

Det bliver den 37-årige Sune Prahl Knudsen, der siden årsskiftet har været kommunikationsmedarbejder og taleskriver i Erhvervs- og Vækstministeriet. Før det har han været kommunikationschef i Fairtrade og pressechef i socialforvaltningen i København. Den nye leder af SF's pressetjeneste er uddannet i journalistik og socialvidenskab på RUC.

Sune Prahl Knudsen har tidligere været medlem af Enhedslisten, men er i dag ikke medlem af noget parti. Hans tilgang til det nye job er udpræget kommunikationsfaglig, og han får derfor titel af presse- og kommunikationschef.

"Jeg går ikke med en politiker i maven, og min funktion bliver ikke primært politisk. Men jeg har en bred erfaring med kommunikation, som jeg vil bruge til at gøre SF mere synligt," siger Sune Prahl Knudsen til Altinget.dk

Dygtig men omstridt
Den nye SF-pressechef beskrives som særdeles kompetent rent fagligt, men han er ikke en ukontroversiel skikkelse i SF. Allerede hans ansættelse i Erhvervsministeriet under SF-formand Annette Vilhelmsen vakte intern debat i SF. For Sune Prahl Knudsen havde i formandsvalgkampen engageret sig entydigt på Vilhelmsens side, og han blev kritiseret for at have gået hårdt til modkandidaten, sundhedsminister Astrid Krag, på sin Facebook-profil.

Sune Prahl Knudsen vil ikke kommentere angrebet nærmere, men siger blot, at han "tidligere gav mange satiriske kommentarer til politiske emner" -  og at hans ansættelse i ministeriet foregik helt efter bogen. 

Andre kritikere har hæftet sig ved, at Sune Prahl Knudsen som medlem af Enhedslisten var en ivrig støtte for den strengt ortodokse muslim Asmaa Abdol-Hamid. En politiker, som tidligere SF-formand Villy Søvndal konkluderede "ikke hører hjemme på venstrefløjen". Prahl Knudsen beskriver i dag støtten til Asmaa som "et lukket kapitel".

Derudover har Sune Prahl Knudsen været kendt som en flittig debattør i homomiljøet, og i 2005 udgav han sammen med Mads Ted Drud-Jensen debatbogen "Ondt i røven".

Videre til Pia Olsen
Sune Prahl Knudsen bliver den fjerde leder af SF's pressetjeneste på under et år. I Villy Søvndals sidste tid som formand hed pressechefen Tasja Parize, men hun stoppede som konsekvens af Vilhelmsens sejr i formandsopgøret. Derefter overtog Søvndals særlige rådgiver - og tidligere pressechef - Claus Perregaard jobbet, men i denne omgang holdt han kun et par måneder, før han selv sagde op.

Siden har Henrik Larsen været konstitueret som pressechef, men han har ikke ønsket at overtage jobbet permanent. I stedet rykker den 43-årige Henrik Larsen nu over som særlig rådgiver for transportminister Pia Olsen Dyhr.

Henrik Larsen var i et års tid frem til formandsvalget i 2012 særlig rådgiver for sundhedsminister Astrid Krag. Han var fra 2008-2011 ansat i pressetjenesten under Claus Perregaard. De to havde et tæt samarbejde og var begge en del af Villy Søvndals "nye SF". Men såvel Perregaard som Larsen blev mere og mere kritiske over for SF's topstyring og mangel på profil i regering og valgkamp, og de endte i et modsætningsforhold til dele af Søvndal-fløjen.

Transportminister Pia Olsen Dyhr har som medlem af regeringens koordinationsudvalg ret til to særlige rådgivere: Ud over Henrik Larsen er det Thomas Nystrøm, der fortsætter på posten. 

Sune Prahl Knudsen og Henrik Larsen tiltræder snarest i deres nye funktioner.

 
Altinget | Christiansborg

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK