Søs Egelind og Ritt Bjerregaard står bag ny cannabis-forening

MEDICINSK CANNABIS: Prominente navne står bag en ny forening, der vil legalisere medicinsk cannabis. Der er stor efterspørgsel på viden, lyder det fra initiativtagerne.

Danmark skal være det bedste land i verden for kronisk syge mennesker, der kan få et bedre liv med cannabis til medicinsk brug.

Sådan lyder det fra den nye forening Cannabis Danmark, der netop har set dagens lys.

Bag foreningen står navne som skuespiller Søs Egelind, tidligere minister og københavnsk overborgmester Ritt Bjerregaard og formand DTU's bestyrelse Per Falholt.

Den nye forening vil ifølge Søs Egelind forene, forstærke og formidle den nyeste viden, evidens og praktiske erfaringer til gavn for patienter og forretningen Danmark.

”Det har vist sig, at et stadigt stigende antal patienter med forskellige lidelser ser sig nødsaget til social ulydighed og selvmedicinering efter at have forsøgt sig med konventionel medicinering. Enten som eneste udvej eller som supplement til en konventionel behandling,” siger Søs Egelind.

Vil oplyse og støtte forskning
Ifølge Søs Egelind er der stor efterspørgsel på viden, da der hersker stor usikkerhed hos patienterne. Samtidig kan det være en jungle at finde rundt i, da man i stigende grad ser ulovlig cannabisproduktion af ofte tvivlsom karakter.

Derfor vil Cannabis Danmark støtte forskning, levere information om cannabis til medicinsk brug og på sigt støtte patienter økonomisk. På sigt er planen, at foreningen skal omdannes til en fond, og Cannabis Danmark vil med et sekretariat blandt andet bidrage med en patientinformationsplatform og udarbejde materiale til de praktiserende læger.

”Vi vil være på forkant med forsøgsordningen, som fra januar 2018 gør det muligt at udskrive cannabis til medicinsk brug,” siger Søs Egelind.

I november sidste år landede den daværende Venstre-regering en bred politisk aftale om at etablere en forsøgsordning med medicinsk cannabis, som starter 1. januar 2018. Til det er der afsat 22 millioner kroner.

Potentiale for væksteventyr
I den nye forenings bestyrelse er både Landbrug & Fødevarer og Danske Gartnerier repræsenteret. Cannabis Danmark ser nemlig også økonomisk potentiale for Danmark som produktions- og demonstrationsland for dyrkning af cannabis til medicinsk brug.

"Dansk, statskontrolleret dyrkning af cannabis i lukkede gartnerier vil være en rentabel forretning, som vil være nem at iværksætte, man vil kunne skabe arbejdspladser og sikre og garantere et ensrettet produkt i indhold af aktive stoffer, så der sikres en tryg, kontrolleret og langt billigere ordinering,” siger Søs Egelind og tilføjer:

”Derfor er Landbrug & Fødevarer og Danske Gartnerier også en del af bestyrelsen i Cannabis Danmark.”

Forrige artikel Folkemødet i tal: Sundhed er topscorer Folkemødet i tal: Sundhed er topscorer Næste artikel Her er politikernes bedste og værste Folkemøde-minder Her er politikernes bedste og værste Folkemøde-minder