Støjberg fastholder forklaring i sag om adskillelse af asylpar

VIDEO: Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) mener ikke, at Informations afsløring af en hidtil ukendt mail rykker en tomme ved sagen om adskillelse af asylpar, hvor mindst én er mindreårig.

Der er intet at komme efter i sagen om adskillelse af asylpar, hvor mindst én er under 18 år. 

Sådan lød det fredag fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), der var indkaldt til det sjette samråd om sagen.

Baggrunden for fredagens samråd er, at dagbladet Information tidligere i år kunne afsløre en hidtil hemmeligholdt mail fra tidligere direktør i Udlændingestyrelsen Henrik Grunnet.

I mailen beskriver den tidligere direktør, hvordan et møde med Støjberg i februar 2016 ikke efterlod nogen tvivl om hendes holdning til sagen "uanset Børnekonventionen". Ministeren har indtil nu forklaret, at hun netop på det møde gjorde det klart, at der er sager, hvor man ikke kan adskille asylpar.

Mailen rykker dog ikke ved Støjbergs forklaring:

"Set fra min stol lægger emailen hverken noget til eller trækker noget fra i forhold til de oplysninger, som ombudsmanden har afgivet sin redegørelse på baggrund af," lød det fredag fra ministeren.

Forskellig opfattelse
Under samrådet ville flere af udvalgets medlemmer gerne have svar på, hvordan ministeren og den daværende direktør har kunnet opfatte mødet så forskelligt.

"Hvorfor skriver den daværende direktør, at alle par skal adskilles uanset børnekonventionen, hvis han lige har siddet til møde, hvor han har fået at vide, at alle par ikke skal adskilles?" lød det blandt andet fra Enhedslistens integrationsordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

Til det svarede ministeren:

"Jeg har meget svært ved at sige, hvorfor han skriver, som han gør."

"Jeg kan sige, at jeg klart tilkendegav, hvor min politiske holdning var – og er – i den her sag. Jeg mener ikke, at barnebrude hører til på danske asylcentre. Jeg vil gøre alt for at forhindre det. Men jeg vil ikke bryde loven."

Ikke tilfreds
Johanne Schmidt-Nielsen var bestemt ikke tilfreds med udfaldet af fredagens samråd.

I sin afsluttende bemærkning gjorde ordføreren det klart, at hun vil til bunds i sagen, hvis der kommer et nyt flertal efter folketingsvalget.

"Det er sort snak, når ministeren påstår, at den email ikke er relevant for sagen," sagde hun og tilføjede:

"Når vi med et flertal får mulighed for at få belyst sagen, så gør vi det."

Du kan se hele samrådet her.

Forrige artikel Der kan ikke placeres et tjenstligt ansvar i Britta-sagen Der kan ikke placeres et tjenstligt ansvar i Britta-sagen Næste artikel Mæslingeudbrud skyldes efterslæb fra 80'erne og 90'erne Mæslingeudbrud skyldes efterslæb fra 80'erne og 90'erne