Thorning afviser dagpenge-ændringer

S-KONGRES: Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) afviser at lempe dagpenge-reglerne. Det sker efter, at stribevis af socialdemokrater på partiets kongres har kritiseret regeringens dagpenge-kurs.
Anders JerkingErik HolsteinLasse Lange

Det er ikke en mulighed at forlænge dagpengeperioden. Flertallet er der ikke, og det kommer ikke.

Helle Thorning-Schmidt (S)
Statsminister
Der bliver ikke rokket ved dagpenge-perioden. Det slog statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) lørdag fast på Socialdemokraternes kongres i Aalborg.

"Det er ikke en mulighed at forlænge dagpengeperioden. Flertallet er der ikke, og det kommer ikke. Og pengene er der i øvrigt heller ikke. Regeringen står ved vores aftaler, sådan må det være," lød det fra statsministeren.

Den forkortede dagpengeperiode har udviklet sig til et hedt debat-emne på kongressen, hvor stribevis af partimedlemmer, LO-formand Harald Børsting og DSU-formand Camilla Schwalbe har appelleret til regeringen om at lempe reglerne for at hjælpe de mange danskere, der efter 1. januar risikerer at miste deres dagpenge.

Men både Helle Thorning-Schmidt og beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) afviser at ændre reglerne. De mener i stedet, at løsningen er flere job og en bedre beskæftigelsesindsats.

"Vi har gjort alt, hvad vi kunne for at holde hånden under de arbejdsløse. Vi har forlænget dagpengeperioden midlertidigt. Vi har gennemført en akutpakke, der skal hjælpe den enkelte ledige, og vi har gjort at alt, hvad vi kan for at sikre den grundlæggende tryghed, der handler om, at der er job," sagde Thorning.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Helle Thorning-Schmidt

Fhv. statsminister (S), partiformand & MF, fhv. MEP, bestyrelsesmedlem, fhv. adm. direktør, Save the Children International, medformand, Facebooks Tilsynsråd
MA i europæiske studier (College of Europe, Brügge, Belgien 1993), cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1994)

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

0:000:00