Ammitzbøll og Egelund nedlægger partiet Fremad

PARTIDØD: De tidligere medlemmer af Liberal Alliance og partistiftere Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Christina Egelund skrinlægger partiet Fremad. Simon Emil Ammitzbøll-Bille fortsætter som løsgænger på Borgen.

De to tidligere LA-profiler Christina Egelund og Simon Emil Ammitzbøll-Bille nedlægger efter knap et år deres borgerlige parti Fremad.
De to tidligere LA-profiler Christina Egelund og Simon Emil Ammitzbøll-Bille nedlægger efter knap et år deres borgerlige parti Fremad.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Ghita Nidam Møller

Efter knap et år i den politiske arena lukker partiet Fremad.

Det skriver medstifter Simon Emil Ammitzbøll-Bille på sin facebookprofil.

Han oplyser, at han og medstifteren Christina Egelund gør en ende på partiet, som de stiftede 7. november 2019 med en ambition om "at bryde den nationalkonservative bølge i blå blok".

Medstifterne har måtte se i øjnene, at projektet ikke har fået den ønskede opbakning, er blevet udfordret af andre nye partier og krævede for meget til at kunne lykkes og harmonere med at balancere familielivet.

Borgerligtprojekt går under
Begge medstiftere har en fortid hos Liberal Alliance, men ønskede et nyt borgerligt projekt.

Partiprojektet Fremad vandt dog aldrig helt fodfæste blandt vælgerne og har nu nået sin ende, selvom begge stiftere fortsat deler ambitionerne og missionen om et mere progressivt borgerligt-humanistiske parti.

"Uanset at jeg mener, den mission stadig er vigtig, må vi også erkende, at det ikke er lykkedes at stable tilstrækkelig opbakning til, at det giver mening at fortsætte. Ærgerligt, men sådan er livet,« skriver Christina Egelund.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille sidder i Folketinget, hvor han foreløbigt fortsætter for en tid som løsgænger, men "nok er tættere på udgangen end på indgangen til Borgen," skriver han.

 

 
 
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christina Egelund

Uddannelses- og forskningsminister (M), fhv. MF og gruppeformand (LA) 2015-19
studier i moderne litteratur (Sorbonne, Paris 2000-03)

Simon Emil Ammitzbøll-Bille

Radiovært, 24syv, fhv. MF, fhv. økonomi- og indenrigsminister (LA)
ba.scient.soc. (Roskilde Uni. 2003)









0:000:00