Tidligere S-minister genopstiller ikke

FARVEL: Tidligere miljøminister Kirsten Brosbøl genopstiller ikke ved næste folketingsvalg. Tiden er kommet til nye udfordringer, fortæller hun.

Socialdemokraternes Kirsten Brosbøl genopstiller ikke til Folketinget, når der næste gang udskrives valg.

Det meddeler hun selv på Facebook.

"Når Socialdemokratiets valgplakater går i trykken, bliver det uden mit billede iblandt. Jeg har besluttet mig for, at jeg efter 15 år på Christiansborg, heraf mere end 11 år som folketingsmedlem og halvandet år som minister, skal ud og prøve noget andet," skriver Kirsten Brosbøl og fortsætter:

"Derfor har jeg i går meddelt min kredsbestyrelse og min partiformand, at jeg ikke genopstiller ved det kommende valg - hvornår det så end kommer."

;

38-årige Brosbøl har siddet i Folketinget siden 2005, og i 2014-2015 var hun blandt andet miljøminister i Thorning-regeringen. Hun fortæller, at det har været vemodigt at træffe beslutningen, men at tiden nu er kommet til nye udfordringer.

Sygemeldt med stress
Kirsten Brosbøl blev i november sidste år sygemeldt med stress, men i marts i år vendte hun tilbage til Christiansborg. Dengang fortalte hun, at det var nødvendigt med et fuldstændigt – dog midlertidigt – farvel til politik i sygdomsperioden. 

Beslutningen om nu at sige fuldstændig – og ikke midlertidigt – farvel til dansk politik har til dels med stressperioden at gøre, fortæller Kirsten Brosbøl.

"Jeg er kommet mig over min stress. Jeg er både fysisk og mentalt ovenpå, og jeg er klar til at tage fat. Men under min orlov gjorde jeg mig selvfølgelig nogle overvejelser," fortæller hun.

Læs også: Mogens Lykketoft genopstiller ikke

Hun peger på, at det har været vigtigt at vende tilbage til Folketinget efter sygemeldingen, men at tiden nu er kommet til at noget nyt. 

"Nu hvor jeg har været tilbage på Christiansborg et halvt år, og valget - måske - nærmer sig, kan jeg mærke, at til det trækker i mig at prøve noget nyt. Jeg ønsker at dedikere mine kræfter og erfaringer til kampen for bæredygtig udvikling og grøn omstilling uden for Christiansborgs mure," skriver Kirsten Brosbøl.

"Jeg ved endnu ikke præcis hvordan, men jeg glæder mig til at finde ud af det," tilføjer hun.

Kirsten Brosbøl understreger, at hun ikke skifter ikke parti, ligesom der heller ikke er et nyt job på hånden.

Forrige artikel S vil droppe sparekrav på erhvervsskoler S vil droppe sparekrav på erhvervsskoler Næste artikel Fire mænd frifindes for at medvirke til københavnsk terror Fire mænd frifindes for at medvirke til københavnsk terror
Dagens overblik: Mette Frederiksen varsler økonomiske reformer til sommer

Dagens overblik: Mette Frederiksen varsler økonomiske reformer til sommer

NYHEDSOVERBLIK: Statsministeren vil snart tage hul på arbejdet med at øge den danske arbejdsstyrke. Alle partiernes frontfigurer skal på talerstolen i en partilederdebat på Christiansborg. Og to partier ønsker Støjberg dømt for at tale usandt for Folketinget. Få dagens politiske overblik.