Uffe Elbæk går af som politisk leder for Alternativet

STOP: Uffe Elbæk har besluttet at stoppe som politisk leder for Alternativet efter seks år på posten. Han forlader posten den 1. februar næste år, hvor hans afløser skal vælges på et ekstraordinært landsmøde.

Uffe Elbæk er færdig som politisk leder for Alternativet fra den 1. februar 2020. 

"Jeg har altid sagt, at jeg ikke ville forlade partiet, imens det er i oprørt hav. Og efter nogle bølgeskvulp de sidste par år, så er vi nu i roligt vand," skriver Elbæk i opdateringen.

"Tak for rejsen indtil videre. Den har været af det stof, som drømme er gjort af. Det har været en kæmpe ære at repræsentere alle jer som politisk leder for Alternativet," lyder det videre fra den 65-årige partistifter. 

Uffe Elbæk fortsætter som folketingsmedlem og aktivist, skriver han.

Der er endnu ikke sat navn på, hvem der tager over for Uffe Elbæk.

Personen skal vælges af medlemmerne på et ekstraordinært landsmøde den 1. februar. 

Den nærmere proces for, hvordan hvordan den nye politiske leder skal udpeges, er ikke fastlagt. Der er indkaldt til et ekstraordinært landsmøde i Alternativet den 13. januar 2020, hvor partiets hovedbestyrelse skal tage stilling til processen. 

Dårligt valg i 2019
Uffe Elbæk stiftede i 2013 Alternativet sammen med Josephine Fock.

To år senere blev partiet til manges overraskelse valgt ind og byttede 4,8 procent af stemmerne til ni mandater i Folketinget. 

Men ved det efterfølgende valg gik partiet markant tilbage. 

Alternativet fik denne gang blot tre procent af stemmerne og har nu fem sæder i folketingssalen. 

Det dårlige valg kom efter en lang valgkamp, der for Alternativet reelt begyndte, da Uffe Elbæk i sommeren 2018 annoncerede, at han skulle anses som statsministerkandidat.

Forrige artikel Dagens overblik: Minister vil skære i skolebørnenes skærmtid Dagens overblik: Minister vil skære i skolebørnenes skærmtid Næste artikel Se listen: Her er de mest omtalte politikere i valgkampens mediedækning Se listen: Her er de mest omtalte politikere i valgkampens mediedækning