Ugen i dansk politik: Politikere tager på studieture

OVERBLIK: Det er store rejseuge, og udvalgene i Folketinget tager på studietur til blandt andet Grækenland og Japan. Derudover byder ugen på kvindernes kampdag og kommunalpolitisk topmøde. Få overblikket over ugens begivenheder her.

På torsdag er det Kvindernes internationale kampdag.
På torsdag er det Kvindernes internationale kampdag.Foto: / Martin Sylvest Andersen/ Ritzau Scanpix
Christina Houlind

Så starter en ny uge i dansk politik, og denne uge skal mange af politikerne på studietur.

Det er nemlig store rejseuge, da der er mødefri i Folketinget. Men det er ikke det eneste, der sker.

Det er også ugen, hvor energi-, klima- og forsyningsminister Lars Christian Lilleholt (V) fremlægger et nyt teleudspil, og KL holder sit årlige topmøde.

Men vi lægger ud med at tage et kig på, hvor de forskellige folketingsudvalg skal hen. 

Rejseuge: Her skal de hen
Sundheds- og Ældreudvalget skal til Japan. Her skal de få indblik i og erfaringer med sundheds- og ældrepolitikken i Japan.

Europaudvalget skal en tur til Grækenland. På turen skal de se, hvordan Grækenland håndterer flygtninge- og migrationssituationen.

Skatteudvalget rejser til Washington D.C. for at få indblik i den økonomiske situation i USA.

Det Udenrigspolitiske Nævn tager et smut til Filippinerne. Her skal de have et førstehåndsindtryk af den udenrigs- og sikkerhedspolitiske udvikling i regionen.

Udlændinge- og Integrationsudvalget besøger både Grækenland og Italien. Formålet med turen er at få et bedre kendskab til de centrale migrationsruter over Middelhavet via Grækenland og Italien og kendskab til de to landes migrationspolitik.

Mandag
Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) præsenterer det første teleudspil i næsten 20 år. Udspillet skal sætte retningen for Danmarks digitale udvikling. Udspillet præsenteres klokken 11.00 i ministeriet. Det nuværende teleforlig er fra 1999, og med udspillet vil ministeren få telepolitikken ind i det 21. århundrede. 

Tirsdag
Landmænd er kaldt til stormøde om den planlagte gasrørledning Baltic Pipe, der skal gå gennem Danmark med kurs mod Polen. Den risikerer nemlig at få konsekvenser for mange landmænd i Kolding Kommune og Vejen Kommune. Både når den skal anlægges og i årene efter. For at ruste landmændene så godt som muligt i de kommende forhandlinger med statslige Energinet kalder landmændenes organisationer til det første stormøde om de mulige konsekvenser af projektet.

Onsdag
Onsdag ser indtil videre ud til at blive en stille dag uden noget på programmet.

Torsdag
Torsdag 8. marts bliver der traditionen tro fyret op under Kvindernes internationale kampdag over hele landet.

Der holdes blandt andet en konference på Christiansborg. Konferencen skal stille skarpt på internationale erfaringer med lønåbenhed og forsøge at svare på, om lønåbenhed er vejen til ligeløn. På konferencen vil der være paneldebat med ligestillingsordførerene Lars Aslan Rasmussen (S), Mads Fuglede (V), Pernille Skipper (EL), Karina Adsbøl (DF) og Carolina Magdalene Maier (AL).

CBS arrangerer debat mellem kvindelige ledere i anledningen af kampdagen. Debatten skal føre til et manifest med overskriften 'Hvad vil kvindelige ledere kæmpe for i fremtiden?'. EU-kommissær Margrethe Vestager, Malou Aamund fra Google Danmark og Lisbeth Knudsen fra Mandag Morgen er blandt deltagerne i debatten. Manifestet skal overrækkes til ligestillingsminister Karen Ellemann (V).

Men det hele handler dog ikke om kvindernes kampdag. Fra torsdag til fredag holder Kommunernes Landsforening nemlig 'Kommunalpolitisk Topmøde 2018' i Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor de blandt andet får besøg af økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA). Topmødet sætter i år fokus på rollen som kommunalpolitiker i en verden, der i stigende grad er kompleks. 

Fredag
Heller ikke fredag er der noget på programmet.  

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00