Uligheden stiger med boligpriserne – men hvorfor gør S ikke noget?

Ulighed er en af Socialdemokratiets mærkesager, men alligevel har regeringen ingen planer om yderligere indgreb på boligmarkedet. Hør hvorfor i dagens Ajour. 

Priserne på huse og lejligheder stiger i Danmarks store byer. Det samme gør uligheden. Men den socialdemokratiske regering har ikke planer om indgreb på boligmarkedet.
Priserne på huse og lejligheder stiger i Danmarks store byer. Det samme gør uligheden. Men den socialdemokratiske regering har ikke planer om indgreb på boligmarkedet.Foto: Mathias Bojesen/Ritzau Scanpix
Caroline Tranberg

Priserne på boliger i Danmarks største byer stiger, og det samme gør uligheden mellem land og by, og mellem dem der ejer, og dem der lejer.

Flere økonomer argumenterer for, at man bør beskatte det beløb, man tjener ved at sælge sin bolig. Men der er også mange argumenter imod: For eksempel at en ny boligskat vil betyde, at man betaler skat for sin bolig to gange, og også at det vil gøre det svært for staten at regne ud, hvor stort et beløb fra boligskatter der kommer i statskassen.

Der ligger allerede en aftale om at beskatte boligejerne på en ny måde, som træder i kraft i 2024. Men ikke alle mener, at den aftale kan ændre tilstrækkeligt på det ulige boligmarked.

Så hvorfor gør regeringen ikke mere ud af deres politik på boligområdet, når ulighed er en af Socialdemokratiets mærkesager?

Kristine Korsgaard er redaktør på Altingets forside, og fortæller mere om de stigende boligpriser i dagens Ajour.

Du kan også læse Kristine Korsgaards feature herunder.

Læs også
 


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Nicolai Wammen

Finansminister, MF (S)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2001)

0:000:00