USA's udenrigsminister besøger Danmark i næste uge

VISIT: USA's udenrigsminister skal sammen med udenrigsminister Jeppe Kofod (S) drøfte sikkerhed, handel og coronakrisens betydning for det internationale samarbejde.

USA's udenrigsminister, Mike Pompeo, besøger den 22. juli Danmark. Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Han skal mødes med statsminister Mette Frederiksen (S) på Marienborg og bagefter deltage i en arbejdsfrokost med udenrigsminister Jeppe Kofod (S), hvor de ifølge Jeppe Kofod skal drøfte emner af "fælles interesse" som sikkerhed, handel og coronaepidemiens betydning for det internationale samarbejde.

"USA er en tæt ven af Danmark og vores absolut nærmeste allierede. Det dansk-amerikanske forhold rækker langt tilbage, og jeg glæder mig til at genbekræfte vores nære relationer i forbindelse med mødet," siger Jeppe Kofod i pressemeddelelsen.

De to ministre skal også tale om det arktiske samarbejde sammen med Grønlands naalakkersuisoq for udenrigsanliggender, Steen Lynge, og Færøernes landsstyremedlem for udenrigsanliggender, Jenis av Rana.

Det seneste besøg i København af en amerikansk udenrigsminister var i 2016, og det seneste officielle besøg af en dansk udenrigsminister i Washington var i 2019, hvor Jeppe Kofod mødtes med Mike Pompeo

Forrige artikel Vestager taber milliardskattesag til Apple Vestager taber milliardskattesag til Apple Næste artikel Professor guider: Derfor er EU-topmødet vigtigt Professor guider: Derfor er EU-topmødet vigtigt
For højt skolefravær koster mindst 200 familier børnechecken

For højt skolefravær koster mindst 200 familier børnechecken

STRAF: I landets fem største kommuner har mere end 200 familier mistet børnechecken, fordi deres børn har haft for meget ulovligt fravær. Aarhus-rådmand kritiserer straffen for at ramme socialt skævt, mens holdningen i København er anderledes positiv.