Almen sektor bakker op om statsstøtte til 5.000 boliger

FLYGTNINGEBOLIG: Et radikalt forslag om, at staten skal støtte opførelsen af tusindvis af almene boliger for at afhjælpe manglen på flygtningeboliger, får markant opbakning fra den almene sektor. KAB har endda et flygtningeboligkoncept klar.

KAB-direktør Jens Elmelund mener, at de billige AlmenboligPlus-boliger kan være med til at skaffe boliger til de mange flygtninge, kommunerne skal finde bolig til. <br>
KAB-direktør Jens Elmelund mener, at de billige AlmenboligPlus-boliger kan være med til at skaffe boliger til de mange flygtninge, kommunerne skal finde bolig til.
Foto: PR-Foto/KAB
Mads Bang

Det ville være gode nyheder, hvis staten også tager ansvar.

Joy Mogensen (S)
Borgmester, Roskilde Kommune
Fakta
Radikale Venstres forslag

Radikale har foreslået, at staten skal dække det indskud, kommunerne normalt skal stille med, når der skal bygges almene boliger.

Partiet har beregnet, at der kan bygges 5.000 almene boliger, hvis staten stiller med 350 millioner kroner.

De almene boligers fælles organisation BL og en af de største organisationer KAB i hovedstaden melder sig nu klar, hvis der kan findes opbakning til at opføre skrabede almene boliger i tusindvis for at løsne op på problemet med at finde indkvartering til flygtninge.

Meldingen kommer efter et lidt overset forslag om at opføre 5.000 almene boliger, hvor staten skal betale grundkapitaltilskuddet i stedet for kommunerne. Forslaget kommer fra den radikale partileder, Morten Østergaard, som lancerede ideen i sidste uge.

Formålet er at investere i blivende boliger i stedet for midlertidige boliger i for eksempel barakbyer. Og det giver mening for flere af topfolkene i den almene sektor.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00