Regnskab: Altinget-koncern fik overskud trods Corona

OM OS: Nye regnskab fra koncernen bag Altinget og Mandag Morgen viser mindre overskud og vækst trods Corona-krisen. Men Altinget.dk må trække alle øvrige dele af gruppen, der skifter navn til Alrow Media.

Koncernen bag Altinget og Mandag Morgen, der aflægger årsregnskab i dag, skifter navn til Alrow Media ApS.  Hér ejerlederen Rasmus Nielsen, 60 år i dag, hvor den nye netavis Altinget Hovedstaden blev lanceret.
Koncernen bag Altinget og Mandag Morgen, der aflægger årsregnskab i dag, skifter navn til Alrow Media ApS.  Hér ejerlederen Rasmus Nielsen, 60 år i dag, hvor den nye netavis Altinget Hovedstaden blev lanceret.Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Redaktionen

Koncernen bag Altinget.dk, Altinget.se og Mandag Morgen kom ud af regnskabsåret 2019/2020 med et overskud før dansk skat på 2,1 mio. Trods Corona-krisen, der ramte i 2. kvartal 2020, voksede gruppen af selskaber også lidt i omsætning forhold til året før.

Efter beregnet, dansk selskabsskat kan der lægges 1,1 mio. til egenkapitalen, der herefter er negativ med 5 mio. kr.

Det fremgår af årsregnskabet, der offentliggøres i dag, og som er anmærkningsfrit fra Crowe, der er gruppens revisor internationalt.

Koncernen beskæftiger 170 fuldtidsansatte mod 175 året før.

Foto:

Nyt navn
Ejeren, Rasmus Nielsen, benytter anledningen til at ændre navnet fra Rasmus Nielsen Holding ApS til Alrow Media ApS. Alrow er en sammentrækning af Al-tinget samt Rasmus og hans sønner Oskar og William.

Det hedder i ledelsesberetningen bl.a.:

"Moderselskabets resultatopgørelse for 2019/20 udviser et overskud på kr. 1.115.531, og moderselskabets balance pr. 30. juni 2020 udviser en negativ egenkapital på kr. 5.045.645. 

Efter solid, budgetmæssigt drift i regnskabsårets første otte måneder blev resultatet i den sidste tredjedel af driftsåret negativt påvirket af det globale udbrud af Covid-19 i begyndelsen af 2020. Resultatet er på den baggrund jævnt tilfredsstillende.

De senere års kraftige omsætningsfremgang blev som planlagt dæmpet i regnskabsåret, men trods krisen voksede selskabet i omsætning. Krisen førte til en nødvendig reduktion i lønomkostningerne. Udgiften til fratrædelser er hovedsageligt afholdt i regnskabsåret, hvorefter der fra det kommende regnskabsår opnås en betydelig, årlig millionbesparelse samtidig, med at produkt-paletten udvides."

Altinget i Danmark sikrer resten af koncernen
Koncernresultatet bygger på stor fremgang for Altinget i Danmark, mens de øvrige dele af gruppen trækker ned med underskud. Om det svenske søstermedie, startet i 2014, hedder det:

"Alrow Media ejer nu 100% datterskabet Altinget AB med hovedsæde i Stockholm, Sverige. Selskabet fortsætter sin smukke omsætningsvækst og kundefastholdelse, men krævede beklageligvis også i det forgangne regnskabsår en betydelig investering i form af kapitalindskud fra moderselskabet i henhold til svensk lov.

En ny, kendt og synlig chefredaktør (Sanna Rayman, red.) har øget relevansen af journalistikken, og trafikken og kendskabsgraden i det svenske samfund øges, hvorfor troen på fremtiden og internationaliserings-potentialet i vores nichemedie-koncept er intakt."

Også et andet driftsselskab giver hovedbrud, nemlig Grønbechs Hotel i Allinge, der blev alvorligt ramt med millionunderskud af den uforudsete aflysning af årets Folkemøde:

"Alrow Media ejer et hotel med mødefaciliteter på den danske ø Bornholm, hvor det årlige, store folkemøde og en række af vores netværksdøgn normalt afholdes. Folkemødet blev beklageligvis grundet covid-19-krisen aflyst i 2020 med alvorligt tab til følge i hotel-selskabet Stedets Ånd ApS. Vi forudsætter, at folkemøderne fra 2021 afholdes."

Stabil ledelse
Ledelsen udgøres fortsat af Christoph Nørgaard som koncernchef, Jakob Nielsen som ansvarshavende chefredaktør samt som økonomidirektør Rune Vinther Jensen.

Bestyrelsen har også uændret ejerleder Rasmus Nielsen som formand og består endvidere af adm. direktør Torben Laustsen og direktør Betina Hagerup.

I følge ledelsesberetningen forventes yderligere fremgang i 2020/21.

Læs hele årsrapporten her. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Nielsen

Formand for Alrow Media, udgiver af Altinget i Danmark, Norge og Sverige samt Mandag Morgen
journalist (Danmarks Journalisthøjskole 1983)

Sanna Rayman

Chefredaktør, Altinget.se
Statskundskab, Stockholms Universitet, Litteraturvidenskab og filmvidenskab, Lunds Universitet

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024