Arbejdsgivere vil have fuld uddannelsesgaranti

PRAKTIKPLADSER: Arbejdsgiverne går imod regeringens tolkning af uddannelsesgaranti og vil dække hele uddannelsen og ikke kun et trin. De skal jo heller ikke betale, siger Bertel Haarder.
En uddannelsesgaranti skal dække hele erhvervsuddannelsen og ikke kun et trin, mener DA og går dermed mod regeringens linie.
En uddannelsesgaranti skal dække hele erhvervsuddannelsen og ikke kun et trin, mener DA og går dermed mod regeringens linie.Foto: Colourbox
Anders Heissel

Der ligger også en signalværdi til de unge, som i øjeblikket søger praktikpladser, at når man bliver uddannet i skolepraktik, er det til fuldt faglært niveau.

Simon Neergaard-Holm
Chefkonsulent for DA

En uddannelsesgaranti på en erhvervsuddannelse med skolepraktik betyder en garanti på en fuld faglært uddannelse.

Det mener Dansk Arbejdsgiverforening (DA), der sammen med Rådet for de Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser (REU) - der rådgiver ministeren om erhvervsuddannelser - nu indstiller til undervisningsminister Bertel Haarder (V), at uddannelsesgarantien føres til fuldt faglært niveau.

Anbefalingen kommer, kort inden de politiske forhandlinger om løsningen af manglen på praktikpladser går i gang onsdag, og det er opsigtvækkende, fordi arbejdsgiverne ikke tidligere har meldt så klart ud om uddannelsesgarantien.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00