Socialministeren på vej i Folketinget

BOBLER: Benedikte Kiær (K) fik en brat entré på den nationale politiske scene som socialminister. Men efter nogle måneder i landspolitik er det en erfaren folketingskandidat, der stiller op i Gentofte.
Niels Th. Dahl

"Findes der fattige mennesker i Danmark?"

Sådan lød Reimer Bo Christensens spørgsmål til den konservative Benedikte Kiær, da hun som nyudnævnt socialminister på DR1 blev præsenteret sammen med det øvrige ministerhold.

Som mange nok husker, var det et tøvende og rødblusset svar, der kom fra den nyudnævnte socialminister, der gav udtryk for, at hun måtte tale med sine embedsmænd, før hun kunne give et egentligt svar.

Benedikte Kiær er uddannet cand.scient.pol. og er 40 år gammel.

Genvundet fodfæste
Men efter adskillige måneder i rollen som minister er det nu en mere trænet Kiær, der udtaler sig til pressen. En træning, der givetvis vil hjælpe hende som kandidat i valgkampen.

Udover ministererfaringen kan Benedikte Kiær også trække på en god portion politisk erfaring fra sit tidligere arbejde med regionalpolitik.

Men også hendes baggrund som kommunikationskonsulent kan bidrage til hendes indsats som folketingskandidat og i jobbet som minister. Selvom en nok så dreven kommunikationsrådgiver altså tydeligvis kan forvilde sig ud på glatis, som det skete ved DR's ministerpræsentation i februar.

Fakta
CV
Født i 1967
Socialminister.
2. næstformand i Det Konservative Folkeparti.
Regionsrådsmedlem og medlem af forretningsudvalget, Region Hovedstaden fra 2006 til 2010.
Chefkonsulent og kommunikationsrådgiver hos forskellige private virksomheder fra 2000 til 2010.
Cand.scient.pol. ved Københavns Universitet i 2001.

Sikker på valg
Med mindre socialministeren virkeligt dummer sig frem til valgdagen, står der med stor sandsynlighed en taburet klar til hende i folketingssalen inden for det næste år. Selv om Konservative står til tilbagegang, falder "hendes" mandat i Københavns Omegn allerede som det femte på landsplan, viser Altinget.dks beregning.

Mandatet blev vundet stort af den tidligere klimaminister Connie Hedegaard ved sidste valg, men hendes gode konservative kreds i Gentofte er altså siden blevet overtaget af Benedikte Kiær.

Vi tror på, at samfundet skal hjælpe folk videre, støtte og hjælpe, så de kan klare sig. Der er Venstre nok mere sådan, at enhver må tage ansvaret for sig selv.

Benedikte Kiær (K)
Socialminister

Hun sad i flere år i kommunalbestyrelsen i Helsingør og siden i regionsrådet i Region Hovedstaden. Her blev hun en særdeles populær politiker med meget store personlige stemmetal - og hun var da også tæt på at slå Lars Barfoed ved folketingsvalget i 2007.

Ja, der er fattige
I forlængelse af den lidt fumlende start meldte Kiær mere sikkert ud på spørgsmålet om fattigdom. Og svaret lyder nu:

"Jo, der er fattige mennesker i Danmark," men Kiær holder fast i, at fattigdom drejer sig om meget andet end penge, og også skal løses med en bredere social indsats.

Og over for den gruppe af fattige vil Benedikte Kiær med sit folketingskandidatur og sit arbejde i regeringen anlægge en konservativ linje, som hun opfatter som forskellig fra regeringspartneren Venstres.

"Vi tror på, at samfundet skal hjælpe folk videre, støtte og hjælpe, så de kan klare sig. Der er Venstre nok mere sådan, at enhver må tage ansvaret for sig selv," har hun sagt om sin regeringspartner til Ekstra Bladet.

Dokumentation
PORTRÆTSERIE: Rygter om et snarligt folketingsvalg har længe floreret i gangene på Christiansborg. Uanset hvornår valget kommer, betyder det politisk entré på den store nationale scene for en række mere eller mindre uprøvede parlamentarikere. Altinget.dk sætter med denne portrætserie fokus på de mest sandsynlige og interessante nye ansigter på tinge.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Benedikte Kiær

Borgmester (K), Helsingør Kommune, regionsrådsmedlem (K), Region Hovedstaden
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2001)

0:000:00