Nedrivning snarlig realitet i Gellerup

GHETTO: Århus Byråd og Brabrand Boligforening er enige om helhedsplan for Gellerupparken, men aftalen står og falder med udfaldet af beboermøder i december. Andre ghettoer ser ikke Århus-modellen som løsningen.
Foto: brabrandbolig.dk
Fakta
Sådan defineres en ghetto
Særligt udsatte boligområder identificeres som ghettoer, hvis de har 1.000 eller flere beboere, og hvis mindst to af de tre nedenstående kriterier er opfyldt:

Andel af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande overstiger 50 pct.

Andel af 18-64-årige uden tilknytning til arbejdsmarked eller uddannelse overstiger 40 pct. (opgjort som gennemsnit over de seneste fire år).

Antal dømte for overtrædelse af straffelov, våbenlov eller lov om euforiserende stoffer pr. 10.000 indbyggere overstiger 270 personer, opgjort over de seneste fire år.

På baggrund af denne definition har regeringen i dag opført 29 boligområder på en ghettoliste.

Kilde: Altinget.dk

Regeringen har i deres ghettoplan sat fokus på nedrivninger i de udsatte boligområder, som et middel til at komme ghettoproblemerne til livs. Nu har et stort flertal i Århus Byråd godkendt en større helhedsplan i Gellerupparken, som vil medføre nedrivninger af tre boligblokke.

Helhedsplanen er er skabt i et samarbejde mellem byrådet og Brabrand Boligforening. Udover nedrivning af tre ejendomme involverer planen også opbygningen af et erhvervsområde samt flytningen af 500 kommunale arbejdspladser til området.

Politisk stolthed
Århus' borgmester Nicolai Wammen (S) har udtrykt stor tilfredshed med aftalen og kaldt den historisk for byen. Dette bakkes op af Venstres leder i Århus Laura Hay.

0:000:00