DF går ind for solceller

ENERGI: Dansk Folkeparti går ikke kun ind for atomkraft. De går også ind for solceller. Energiordfører Per Dalgaard er klar til at samarbejde med oppositionen om solceller i nybyggeri og tilskud til solceller i eksisterende byggeri. S og EL er positivt overraskede over DF's grønne linje.
Energiordfører Per Dalgaard (DF) kommer oppositionen i møde med et udspil om solceller i nybyggeri og tilskud til opsætning.
Energiordfører Per Dalgaard (DF) kommer oppositionen i møde med et udspil om solceller i nybyggeri og tilskud til opsætning.Foto: Colourbox.dk
Energiordfører Per Dalgaard er glad for solceller. Derfor mener han, at nybyggeri skal have beklædt deres tagflader med solceller. Han ser også gerne, at eksisterende byggeri får tilskud til at sætte solceller op.

"Jeg regner med at tage det op med energiministeren efter vinterferien og høre, hvordan vi kan få fremmet den pågældende sag," siger Per Dalgaard, der dog ikke regner med, at han vil opstille et forslag, før han har talt med partiets boligordfører.

"Men det tager jo lidt tid at få de her ting på plads," siger Dalgaard, der dog hurtigst muligt vil begynde at indsamle fakta om emnet.

Boligordfører Anita Knakkergaard er positiv over for Dalgaards idé.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00