Nu byder de på Den Blå Planet

KORT NYT: Ti virksomheder er blevet prækvalificeret til to af de største entrepriser i forbindelse med byggeriet af Den Blå Planet, der skal huse Danmarks Akvarium.
Tyson W. Lyall
Fakta

Bygningsfonden "Den Blå Planet" opfører det nye Danmarks Akvarium i Tårnby Kommune. Grunden, der skal huse "Den Blå Planet", er på 27.000 kvadratmeter, bygningens bruttoareal bliver på knap 10.000 kvadratmeter, og de udendørs anlæg bliver på 2.000 kvadratmeter plus parkering.

Bygningen og anlægget skal ligge på Øresunds Kyst og vil blive oplevet som nærmest flydende i et cirkulært spejlbassin.

Anlægsbudgettet er på 630 mio. kr. i 2006-priser og bliver tilvejebragt af Realdania, Knud Højgaards Fond, Tårnby Kommune samt Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond..

Det forventes, at ca. 700.000 hvert år vil besøge akvariet.


Kilde: denblaaplanet.dk

Det storstilede byggeri af Nordeuropas største og mest moderne akvarium, rykker nu tættere på. To af de største entrepriser på det store byggeri er nu udbudt til ti prækvalificerede virksomheder.

De to udbudte entrepriser er stålentreprisen, som skal bære bygningen, samt facade- og tagentreprisen. Den Blå Planet skal efter planen rumme hele 10.000 kvadratmeter, og skal udformes som en hvirvelstrøm. Projektet kunne ved først øjekast ligne en vanskelig opgave, men det er ifølge arkitekterne bag projektet ikke tilfældet.

"Hvis man forestiller sig, at man skærer Den Blå Planet igennem som en lagkage, vil man se, at de dobbeltkrumme overflader kan bearbejdes som lige flader. De to entrepriser kan derfor udføres på grundlag af enkle og kendte løsninger, hvilket vil kunne bidrage til at holde omkostningerne nede," oplyser arkitekt Torsten Wang, 3XN, i en pressemeddelelse fra bygningsfonden bag projektet.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00