Skatteminister lover afskaffelse af ejendomsvurderinger

INTERVIEW: Til efteråret kommer regeringen med sit forslag om afskaffelse af ejendomsvurderinger. Skatteministeren kalder det en ideologisk øvelse, som skal sikre skattestoppet på boliger. S er bekymrede for konsekvenserne.
Skatteminister Troels Lund Poulsen (V) vil af med ejendomsvurderingerne.
Skatteminister Troels Lund Poulsen (V) vil af med ejendomsvurderingerne. Foto: Klaus Holsting
Jørgen Skadhede

Det er et alvorligt problem, hvis man for at spare nogle årsværk sætter retfærdigheden og rimeligheden over styr, fordi man ikke længere har en reel vurdering af ejendommenes pris.

Nick Hækkerup (S)
Skatteordfører
Det har været længe undervejs og været stærkt forsinket. Men regeringen vil snart præsentere sit forslag til afskaffelse af ejendomsvurderingerne, forsikrer skatteministeren.

"Jeg regner med sende et lovforslag i høring, inden Folketinget åbner til oktober," siger Troels Lund Poulsen (V) til Altinget | Byg & Bo.

Han lægger ikke skjul på, at der hovedsageligt er tale om en ideologisk øvelse, som skal mejsle skattestoppet på boliger fast i granit. En fremtidssikring, der skal gøre det sværere for kommende regeringer at genindføre en ejendomsværdiskat, der følger boligens værdi.

Ideologisk markering
"Det er en klar politisk og ideologisk markering af, at vi har et skattestop, og derfor er det helt unødvendigt at blive ved med at have et parallelt system, der skal sikre, at man kan genoplive noget, som vi ikke vil genoplive," siger Troels Lund Poulsen med henvisning til, at ejendomsværdiskatterne har været fastfrosset på samme niveau i kroner og øre, siden VK-regeringen trådte til i 2001.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00