Minister mangler penge til frit valg til hjemløse. Beløbet kaldes både peanuts og et greb i lommen

Minister vil ikke tilbyde hjemløse frit valg af bostøtte, når housing first skal implementeres, fordi det vil medføre "betydelige merudgifter" for kommunerne. Prisen er ifølge ministeriet på 4,6 millioner kroner, og det ser flere aktører som et beløb, der bør kunne findes i budgettet. 

Social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) afviser at give frit valg af bostøtte, fordi der mangler finansering til at dække udgifter på 4,6 millioner kroner. 
Social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) afviser at give frit valg af bostøtte, fordi der mangler finansering til at dække udgifter på 4,6 millioner kroner. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Hjemløse får ikke mulighed for at vælge bostøtte i eget hjem fra private herberger, når den nye hjemløsereform bliver indført.

Trods sympati for tiltaget afviser social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) nemlig at støtte et ændringsforslag om at give de hjemløse ret til selv at vælge, om det skal være kommunen eller en privat, der leverer bostøtten.

Det er uholdbart, at man vil fratage mennesker muligheden for at have indflydelse på deres eget liv, fordi man gerne vil spare 8.700 kroner,

Ole Mikkelsen
Direktør i WeShelter

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00