Samlet forligskreds udenom regeringen presser på: Hvor bliver CO2-kravet til byggeriet af?

Alle oppositionspartierne i forligskredsen om Strategien for Bæredygtigt Byggeri er utilfredse med den manglende fremdrift i forhandlingerne om det kommende CO2-loft. Ministeren har stadig ingen kommentarer. 

Der skulle indledes forhandlinger om det nye CO2-loft allerede sidste år. Men regeringen har ikke fremlagt et udspil, og derfor er det&nbsp;efterhånden usikkert, om byggebranchen kan gå på sommerferie med vished, mener ordfører.<br>
Der skulle indledes forhandlinger om det nye CO2-loft allerede sidste år. Men regeringen har ikke fremlagt et udspil, og derfor er det efterhånden usikkert, om byggebranchen kan gå på sommerferie med vished, mener ordfører.
Foto: Jacob Schultz/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Regeringen har nølet for længe med de kommende CO2-krav til nybyggeriet, der skal gælde fra årsskiftet.

Sådan lyder nu budskabet fra en samlet forligskreds udenom regeringen, der i et brev til boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) udtrykker bekymring for situationen.

"Branchen har akut behov for at vide hvilke krav, de skal projektere efter, så der ikke bruges unødvendige ressourcer på ekstra planlægning. Ressourcer som kunne have været lagt i den grønne omstilling,” lyder det i brevet, der er underskrevet af SF, Konservative, Radikale Venstre, Enhedslisten, Alternativet og Dansk Folkeparti.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00