Aagaard afviser strategi for energieffektiviseringer: "Det er timingen, der bekymrer mig"

Regeringen vil ikke tage initiativ til en strategi for energieffektiviseringer, mens EU-landene ligger i forhandlinger om to centrale direktiver for området, lød det fra energiminister Lars Aagaard, da beslutningsforslag om en strategi blev behandlet torsdag. 

Energiminister Lars Aagaard (M) vil afvente det nye bygnings- og energieffektiviseringsdirektiv, før han udstikker retningen for en ny energieffektivitetspolitik. 
Energiminister Lars Aagaard (M) vil afvente det nye bygnings- og energieffektiviseringsdirektiv, før han udstikker retningen for en ny energieffektivitetspolitik. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Det er utidigt at nedfælde en strategi for energieffektiviseringer, mens EU-landene ligger i forhandlinger om de direktiver, der får afgørende betydning for kravene til den danske indsats.

Sådan lød det fra energiminister Lars Aagaard (M), da han fra Folketingets talerstol torsdag afviste at støtte Enhedslistens forslag om en strategi for, hvordan danskerne skal spare på energien.

“En strategi for energieffektiviseringer inden sommer vil ikke kunne tage bestik af den kommende regulering fra EU. Det betyder risiko for, at strategien bliver mangelfuld og hurtigt forældet. Regeringen vil derfor vente udfaldet heraf, så rammerne for vores arbejde er kendte, og vi bruger ressourcerne bedst muligt,” sagde ministeren.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00