Altanbranchen kritiserer grundlaget for nye regler: ”Misvisende og manipulerende”

HØRINGSSVAR: Manipulerende billedmateriale og tendentiøse spørgeskemaer præger ifølge Interessegruppen for Altaner processen om nye retningslinjer. Forvaltningen anerkender, at noget materiale ”for klarhedens skyld” kunne have været beskrevet bedre.

Med baggrund i "et stigende antal altaner i byen" foreslog Socialdemokratiet og Alternativet, at man så retningslinjerne efter i sømmene. Partierne var bekymrede for, om reglerne var gode nok til at beskytte byens arkitektur.
Med baggrund i "et stigende antal altaner i byen" foreslog Socialdemokratiet og Alternativet, at man så retningslinjerne efter i sømmene. Partierne var bekymrede for, om reglerne var gode nok til at beskytte byens arkitektur.Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kasper Kaasgaard

Det materiale skal dokumentere behovet for at stramme reglerne, og den opgave er ikke løst med det, der er lagt frem.

Torben Liborius
Underdirektør, DI Dansk Byggeri

Der bliver talt med store bogstaver i høringssvarene til nye retningslinjer for altaner i Københavns Kommune.

Ord som misvisende, manipulerende og tendentiøs springer i øjnene, når man læser høringssvaret fra DI Dansk Byggeri, som repræsenterer altanvirksomhederne gennem Interessegruppen for Altaner.

Ordene beskriver blandt andet en del af det billedmateriale, som Teknik- og Miljøforvaltningen har produceret til sit udvalg. Billederne af gennemførte altanprojekter ligger som bilag til et udvalgsmøde i maj 2020. 

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00