Om  
Jan Gehl

Arkitekt får global anderkendelse for byplanlægningsarbejde

Arkitekt og byplanlægger Jan Gehl modtog 15. december prisen 'Global Human Settlements Outstanding Contributions Award' af den FN associerede organisation, Global Forum On Human Settl​ements. 

"Det er enkelte redskaber, der skal til, som er billige og kan bruges af alle og med det samme," siger prismodtager Jan Gehl om sit arbejde med byplanlægning.  
"Det er enkelte redskaber, der skal til, som er billige og kan bruges af alle og med det samme," siger prismodtager Jan Gehl om sit arbejde med byplanlægning.  Foto: Sofie Mathiassen/BM/Ritzau Scanpix
Carl Andersen

Arkitekt og byplanlægger Jan Gehl blev 15. december til FN-arrangemenet 'Global Forum On Human Settl​ements' tildelt prisen 'Global Human Settlements Outstanding Contributions Award'.

Det oplyser Akademisk Arkitektforening til Altinget i en pressemeddelelse. 

Prisen modtager Jan Gehl på baggrund af hans livstidsarbejde som arkitekt og professor. Han har arbejdet for bydesign med mennesket i centrum, hvilket har bidraget til at øge kvaliteten for mennesker i byer og bebyggelser, blandt andet ved at reorientere byplanlægningen mod fodgængere og cyklister.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00