Blok 5 rives ned for 8,3 mio.

BYGGERI: Byrådet i Fredensborg Kommune besluttede 21. juni, at det omstridte byggeri blok 5 i Fredensborg skal rives ned.

Prisen for nedrivningen er 8,3 millioner kroner - 2 millioner mindre end opførelsen kostede, skriver Frederiksborg Amtsavis.

Beslutningen blev vedtaget af 27 byrådsmedlemmer, som dermed følger Østre Landsrets nedrivningsdom frem for at anke sagen til Højesteret. Byggeriet skal være revet ned inden december. Formand for Venstres gruppe i byrådet, Carsten Wulff, siger om forliget:

"Uanset om vi havde vundet eller tabt i Højesteret, ville det have haft store menneskelige omkostninger for naboerne til blok 5, og selv om det er mange penge at skulle betale nu, er det ikke marginalt mere, end vi ville skulle betale i en erstatning. Og en ankesag ville få negativ betydning for vores renommé, og derfor skal vi standse sagen nu, bukke og sige undskyld."

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024