Boligminister roser ghettoloven, men demonstranter vil have den afskaffet: ”Fingrene væk fra mit hjem”

Ghettolisten er opdateret og igen i år falder antallet af ghettoer. Boligministeren synes, det er en god nyhed, men det vækker ikke genklang blandt demonstranter. Tvangsflytninger, nedrivning af boligblokke og stigmatiserende kriterier er ikke måden at løse udfordringerne på, lyder kritikken fra scenen.

Omkring 500 mennesker er samlet for at demonstrere mod ghettoloven 1.  december på Christiansborg Slotsplads. På bannere står der: "Vi elsker Mjølnerparken", "Sammen mod ulighed i loven".
Omkring 500 mennesker er samlet for at demonstrere mod ghettoloven 1.  december på Christiansborg Slotsplads. På bannere står der: "Vi elsker Mjølnerparken", "Sammen mod ulighed i loven".Foto: Magnus Fisker
Ninna Gøbel Rønberg

”Vores hjem er ikke til salg,” råber et landskab af mennesker med paraplyer.

Der er omkring 500 mennesker mødt op til demonstration mod ghettolisten på Christiansborgs Slotsplads onsdag klokken 17.00. Hele dagen har grå skyer hængt med spandevis af regn over København, som nu falder igen i tunge stråler.

”Der kommer også fakler”, siger en demonstrationsvagt. Held og lykke i den regn. Folk kæmper også med at få liv i ilden. Men de er stædige, og det lykkes at få pladsen oplyst i flammeskær.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00