Debat

Boligselskab: Vi giver kage til de oprigtigt interesserede politikere

DEBAT: Mange almene beboere er i tvivl om, hvor de skal sætte deres kryds ved det kommende folketingsvalg, og mange ender med ikke at stemme. Derfor bør politikerne tale mere og bedre om almene boliger, skriver Jan René Petersen fra Boligselskabet Sjælland.

Boligselskabet Sjælland udlover kage til de første ti politikere, der taler pænt om almene boliger. 
Boligselskabet Sjælland udlover kage til de første ti politikere, der taler pænt om almene boliger. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Jan René Petersen
Formand, Boligselskabet Sjælland

”Husk, at det er vores hjem, I taler om.”

Det tænker jeg, når en rundspørge blandt vores beboere viser, at tre ud af fire mener, at politikerne bør omtale almene boliger pænere.

Fire ud af fem beboere ønsker også, at politikerne får et bedre kendskab til almene boligområder.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Derfor giver Boligselskabet Sjælland kage til de første ti politikere, der her op til valget taler positivt om almene boliger.

Selvfølgelig er det med en god portion humor. Vores beboere glæder sig rigtig meget til at se, hvad politikerne får sagt, og vi glæder os til at komme ind på Borgen og på rådhusene for at overrække kager.

Når vi taler med beboerne, er rigtig mange i tvivl om, hvor de skal sætte deres kryds her i foråret. Hver tredje tvivler bor alment, og igen er vi på vej mod et valg, hvor mange almene beboere vælger ikke at stemme.

Jan René Petersen
Formand, Boligselskabet Sjælland

Vores udlejningsmedarbejder Mette, der er kendt blandt kollegerne for sine gode kager, har haft en fest med at lave dem.

Men baggrunden er jo alvorlig nok. En million danskere bor alment, og noget tyder på, at debatten om almene boliger er gået fuldstændig hen over hovedet på mange.

Husk de almene boliger
Indtrykket er, at politikerne omtaler almene boliger unødvendigt negativt. Og så er det heller ikke overraskende, at fire ud af fem almene beboere ønsker, at politikerne får et bedre kendskab til boligområderne.

Nu må vi se, hvad der kommer af udsagn. Almene boliger er fortsat en af de billigste boligformer og gør det muligt at få en ordentlig bolig. Vores ejendomsfunktionærer hjælper, så også ældre kan føle sig trygge.

Læs også

Almene boliger er tilgængelige for mennesker med handicap og de bedste til at gennemføre klima- og energirenoveringer. Beboerdemokratiet står fortsat stærkt, og det betyder, at du som beboer har direkte indflydelse på dit boligområde.

For kommunerne er almene boliger en garanti for, at alle kan få en bolig.

Vigtige stemmer ligger hos de almene beboere
Når vi taler med beboerne, er rigtig mange i tvivl om, hvor de skal sætte deres kryds her i foråret. Hver tredje tvivler bor alment, og igen er vi på vej mod et valg, hvor mange almene beboere vælger ikke at stemme.

Jeg håber, vi ser lidt flere politikere i boligområderne, når tiden kommer til at fortælle, hvad der skal ske de kommende fire år.

Lidt positiv omtale begge veje og en god valgkamp, hvor politikerne også kommer ud i de almene boligområder, betyder, at vi alle sammen bliver lidt klogere.

Vi vil gerne starte med at rose de politikere, der har besøgt os siden sidste valg, for en oprigtig interesse og for at efterlade et professionelt og engageret indtryk hos vores beboere.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00