Borgerlige politikere uenige i ministers kritik af øget udbetalingskrav til boliglån

Liberal Alliance beskylder erhvervsministeren for at flygte fra sin ansvar, efter at han har kritiseret Danske Bank for ikke at skabe utryghed for boligejerne.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Andreas Wind

”Der er tale om populisme.”

Så hård var dommen fra LA’s Ole Birk Olesen under tirsdagens samråd i Folketingets finansudvalg. Han og en række borgerlige politikere er utilfredse med den kritik, erhvervsminister Simon Kollerup har rettet mod Danske Bank, efter banken har fordoblet kravet til, hvor stor en del af realkreditlånet, kommende boligkøbere skal kunne lægge kontant, før de kan optage lån os Realkredit Danmark.

”Det er regeringens opgave at skabe sikkerhed om dansk økonomi. Men det har de forsømt. Og nu får vi så at vide, at det er Danske Banks skyld. Der er tale om en ansvarsforflygtigelse,” sagde Ole Birk Olesen under samrådet.

Danske Bank skuffer minister
Men erhvervsministeren fastholdte sin kritik af Danske Bank under samrådet. De store banker skal også vise samfundssind og være med til at sikre stabilitet på boligområdet. Særligt i en tid, hvor regeringen har rakt en hjælpende hånd ud til bankerne.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024