Bred aftale skal få Airbnb-hajerne under kontrol

SLUT MED JUNGLELOV: Regeringen præsenterede tirsdag en bred aftale med DF, S og R, der strammer grebet om udlejningsvirksomheder som Airbnb. Brancheorganisationen Horesta glæder sig over, at der nu kommer mere klare rammer.

Foto: Vibeke Toft/Ritzau Scanpix
Peter Pagh-Schlegel

Nu har man vendt det 180 grader på hovedet og sat et maksimum i stedet for et minimum. Og et loft på 70 dage er vi glade for.

Katia Østergaard
Adm. direktør, Horesta

Det skal være slut med junglelov på udlejningsmarkedet, når danskerne lejer ud til turister gennem portalen Airbnb.

Det er et af formålene med den aftale, som regeringen kunne præsentere i selskab med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Radikale tirsdag eftermiddag.

"Vi vil gerne sørge for, at den enkelte dansker kan leje sin bolig ud, når de er på ferie, men det skal ikke være professionel udlejningsvirksomhed. Og det er der nogen, som laver i dag," lød det fra skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Dokumentation

Se hovedpunkterne i den nye aftale om deleøkonomi herunder

- Forhøjet bundfradrag ved udlejning af sommerhuse på 40.000 kroner årligt per ejendom.

- Nyt forenklet bundfradrag ved korttidsudlejning af helårsboliger på 28.000 kroner årligt per ejendom.

- Ovennævnte bundfradrag gælder, hvis udlejerens fulde lejeindtægter indberettes af en tredjepart. Ellers er bundfradraget 11.000 kroner årligt ved udlejning af sommerhus eller helårsbolig per ejendom.

- Nyt bundfradrag på 10.000 kroner årligt ved udlejning af bil, båd, campingvogn, autocamper og camplet.

- Ny digital indberetningsløsning, så deleøkonomiske virksomheder kan indberette lejeindtægter til skattemyndighederne på vegne af deres udlejere.

- Bedre vejledning og hjælp til deleøkonomiske virksomheder i forhold til indberetning til skattemyndighederne på vegne af deres udbydere af deleøkonomiske tjenester.

- Målrettet skattekontrol med deleøkonomiske platforme og udlejere. Skattemyndighederne vil blandt andet for indkomstårene 2018-2020 gennemføre et særligt skattekontrolprojekt.

- Ret til privat kortidsudlejning af helårsboliger i op til 70 dage om året uden kommunens samtykke, såfremt udlejning kun sker gennem en tredjepart, der indberetter udlejerens fulde lejeindtægter til skattemyndighederne.

- Den enkelte kommune kan beslutte, at borgerne kan korttidsudleje deres helårsboliger i op til 100 dage årligt, medmindre de konkrete forhold på det lokale boligmarked taler imod. Såfremt udlejning ikke kun sker gennem en tredjepart, der foretager indberetning til skattemyndighederne, kan boligen kun udlejes op til 30 dage årligt.


Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00