Om  
Carsten Hansen
Annette Lilja Vilhelmsen

Carsten Hansen skal stå i spidsen for landsbypris

Tidligere minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S) er fra årsskiftet ny formand for bedømmelseskomiteen for Årets Landsby.

Katrine Falk Lønstrup

Tidligere folketingsmedlem for Socialdemokratiet og minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen er blevet udnævnt til ny formand for bedømmelseskomiteen for prisen som Årets Landsby, der hvert år uddeles til et lokalsamfund, der i særlig grad har gjort sig bemærket og skabt vækst og udvikling lokalt.

Det skriver Landdistrikternes Fællesråd i en pressemeddelelse.

Carsten Hansen overtager formandsposten ved årsskiftet og afløser den tidligere minister og formand for SF Annette Vilhelmsen, der selv har valgt at give stafetten videre. Og det er en stafet, Carsten Hansen glæder sig til at overtage.

"Det glæder mig rigtig meget, at jeg kan bidrage til at sætte fokus på landsbyernes udvikling. Jeg ser prisen som en anerkendelse af det store engagement, som ildsjæle og frivillige hver eneste dag udfører for at skabe liv og udvikling i deres lokalsamfund - og det er en indsats, jeg i den grad ønsker at understøtte," siger Carsten Hansen i pressemeddelelsen.

Carsten Hansen er til daglig seniorrådgiver i Rud Pedersen, hvor han blev ansat 1. september 2016. Han har i en lang årrække siddet i Folketinget for Socialdemokratiet, hvor han blandt andet var formand for partiets folketingsgruppe fra 2006 til 2011. Han blev efter folketingsvalget i 2011 udpeget til minister for by, bolig og landdistrikter i S-R-SF-regeringen, men opnåede ikke genvalg ved valget i juni 2015 og valgte efterfølgende at sige farvel til landspolitik.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carsten Hansen

Selvstændig public affairs-rådgiver, formand Odense Zoo, fhv. minister (S), fhv. MF
vvs-montør

Annette Lilja Vilhelmsen

Bestyrelsesmedlem af Odense ZOO, Naturama og Fjord og Bælt
cand.pæd. i almen pædagogik (Danmarks Lærerhøjskole 2001), Læreruddannet fra Den fri Lærerskole, kontorassistent

0:000:00