Cecilia Lonning-Skovgaard: Alternativets hovedstadskritik er virkelighedsfjern

REPLIK: Der skal investeres massivt i udvidelsen af København for at sikre, at byen er for alle. Alternativets kritik af regeringens hovedstadsudspil er virkelighedsfornægtelse, skriver Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

Af Cecilia Lonning-Skovgaard (V)
Beskæftigelses- og integrationsborgmester, København

Alternativets kulturborgmester Franciska Rosenkilde konkluderer i ramme alvor, at det er ”helt uambitiøst” og ”visionsløst” at bygge en ny ø ved Nordhavn med plads til 50.000 københavnere og udvikle et område svarende til 420 fodboldbaner ved Avedøre Holme med 12.000 arbejdspladser.

Det er virkelighedsfornægtelse på et helt nyt niveau, selv for Alternativet, der ellers har gjort det til en mærkesag at mudre den offentlige debat gennem skæve historiske referencer.

Der er behov for massiv investering
Regeringen har med hovedstadsudspillet præsenteret en meget konkret vej mod en hovedstad, hvor der fortsat er råd til velfærd, hvor vi tager den internationale konkurrence alvorligt, og hvor der er plads til, at familier kan leve, trives og arbejde.

Regeringen har foreslået, at der bliver investeret massivt i boliger, i arbejdspladser, i infrastruktur og i fremkommelighed.

Helt konkret i form af det nye boligområde Lynetteholmen, det nye erhvervsområde Avedøre Holme, udvidelsen af motorvejene omkring København og området omkring Københavns Lufthavn.

Det er åbenbart ikke et København, som Alternativet kan se sig selv i.

Hvem er København for?
De vil hellere have et København, der lukker sig om sig selv.

Hvor der ikke bliver bygget nye boliger med plads til alle, hvor der ikke bliver rum til, at erhvervslivet kan udvikle sig, hvor der ikke er råd til velfærd, og hvor det kun skal være til at komme frem på sin ladcykel.

Det er i mine øjne et dystopisk fremtidsscenarie for en by, som ellers har et så stort potentiale.

For det er et København, som kun bliver for den kreative klasse, der bor på Islands Brygge og starter weekenden med P8 Jazz, pandekager af økologisk Aurion-mel og kaffe fra Coffee Collective.

Regeringens hovedstad derimod er for alle. Det er for familien, der skal have en travl hverdag til at fungere med børnepasning, fritidsinteresser og svigerfamiliebesøg i Jylland.

Og det er for den selvstændige erhvervsdrivende, som drømmer om at gøre verden til et bedre sted med nytænkning, og som har brug for målrettet opbakning, og som ikke har råd til at sidde i kø.

Så mens regeringen har fremlagt en konkret, målrettet og nytænkende vej ind i fremtiden for København og hovedstaden, nøjes Alternativet med at kritisere andre for at være visionsløse, mens de selv kun har fremlagt varm luft.

Forrige artikel EjendomDanmark: Ønsker Enhedslisten og LLO forfald fremfor modernisering? EjendomDanmark: Ønsker Enhedslisten og LLO forfald fremfor modernisering? Næste artikel DN: Københavnske politikere spreder falske fortællinger om Amager Fælled DN: Københavnske politikere spreder falske fortællinger om Amager Fælled