Denne uge Bolig (17)

DET SKER: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter inviterer til en stor landdistrikts-konference i Esbjerg. Under overskriften ”Visioner for fremtiden” ønsker ministeriet at sætte fokus på vækst i landdistrikter.
Foto: Colourbox
Fakta
Har du et arrangement, der skal med i næste uges kalender, skriv til [email protected]

Ministeren
Ministeren for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S), byder deltagere til konferencen "Visioner for fremtiden" velkommen torsdag 26. april. Ministeren vil efterfølgende deltage i konferencen og til sidst runde arrangementet af med et debatoplæg fredag middag.

Folketinget
Tirsdag 24. april vil Folketinget behandle en forespørgsel til ministeren for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen, om at fremme bosætning, erhverv og turisme på småøerne. Forespørgslen er fremsat af Mette Hjermind Dencker (DF) og Morten Marinus (DF). Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 26. april.

Andre arrangementer
Mandag 23. april inviterer Det Økologiske Råd i samarbejde med Dansk Byggeri og Dansk Energi til seminar om energirenovering af bygninger. 

Tirsdag 24. april afholder Dansk Byplanlaboratorium et kursus om miljøvurdering af planer og programmer. 

På kurset vil deltagerne gennem øvelser i screening og scoping få styrket deres fortrolighed med opgaver og få bedre fornemmelse for, hvad der er stort og småt i loven om miljøvurdering af planer og programmer og for kommunernes planlægning.

Onsdag 25. april inviterer Statens Byggeforskningsinstitut til et kursus om vandinstallationer.

Kurset tager udgangspunkt i de nye SBi-anvisninger om vandinstallationer. Anvisningernes forfattere vil på kurset gennemgå de væsentligste nyheder. Der er kommet nye materialer, skærpede krav i bygningsreglementet og nye regler om godkendelse af byggevarer.

Samme dag, tirsdag 25. april, inviterer byggeriets parter en bred kreds af byggeriets organisationer til en høring om byggeriets fremtidige aftalesystem for at få det bedst mulige grundlag for en perspektivrig revision.

Høringen foregår på Borups Højskole i København, hvor en bred vifte af bygggeriets organisationer deltager, herunder Bygherreforeningen, BAT Kartellet, Dansk Byggeri, DANSKE ARK, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, TEKNI m.v..

Fra torsdag til fredag 27. april afholder Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter en konference for landdistrikterne i Esbjerg.

Under overskriften "Visioner for vækst" vil over 200 indbudte gæster få lejlighed til at drøfte nogle af de potentialer og udfordringer, der er for vækst i landdistrikterne og yderområderne.

Ministeren for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S), udtaler om konferencen:

"Målsætningen med konferencen er at samle folketingspolitikere, borgmestre og andre beslutningstagere for at lade dem drøfte, hvordan vi kan få skabt vækst i vores landdistrikter. For det er afgørende for landdistrikterne, at der også fremover er arbejdspladser. Men det vil formentlig være en anden type arbejdspladser end dem, vi kender i dag."

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00