DF og S skærper tonen op til slag om blandede byer

ALMEN KVOTE: Dansk Folkeparti vil have alternativer til planlovens mulighed for at kræve 25 procent almene boliger i nye områder. Socialdemokraterne mener, DF's ide om alternativer er vrøvl.

Socialdemokraternes boligordfører Jan Johansen kalder Dansk Folkepartis tilgang til <br>forhandlingerne om planloven for vrøvl. DF's ordfører mener, at Socialdemokraterne burde gå i dialog i stedet for at provokere. <br>
Socialdemokraternes boligordfører Jan Johansen kalder Dansk Folkepartis tilgang til
forhandlingerne om planloven for vrøvl. DF's ordfører mener, at Socialdemokraterne burde gå i dialog i stedet for at provokere.
Foto: Jonas B. Whitehorn/Boligselskabet Sjælland
Mads Bang

Hun kan ikke komme med nogle alternativer. Det er noget vrøvl.

Jan Johansen (S)
Boligordfører

Der er lagt op til intensive forhandlinger om planloven de næste uger, og nu skærper både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne tonen i debatten om almene boliger i byerne.

Selv om der er tale om en lille del af de forhandlingsspor, der for tiden lægges ud i Erhvervs- og Vækstministeriet, så har debatten om planlovens mulighed for at reservere op til 25 procent af et nyt byudviklingsområde til almene boliger fået de ideologiske bølger til at gå højt i Folketinget.

I centrum af forhandlingerne står Dansk Folkeparti, der stemte imod de nye regler i planloven. Og partiets ordfører Merete Dea Larsen mener, at hendes politiske modstandere har gravet sig ned i de politiske skyttegrave.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00