DTU-profil skal rådgive EU om klimaneutrale og intelligente byer

NAVNE: Forskningsdekan på DTU Katrine Krogh Andersen er blevet udnævnt som en af 15 topeksperter i EU’s nye Mission Board for Climate-neutral and Smart Cities.

Foto: DTU
Henrik Moltke

EU’s rammeprogram for forskning og innovation, Horizon Europe, har udpeget medlemmerne af fem såkaldte ’Mission Boards’, som skal finde løsninger på nogle af europæiske borgeres største udfordringer. På området Climate-neutral and Smart Cities er forskningsdekan på DTU Katrine Krogh Andersen blandt de 15 eksperter, der skal indfri missionen om at bruge ’smarte’ teknologier til at gøre fremtidens byer klimaneutrale.

”Mennesker, der bor i byer, udgør en stadig større andel af verdens befolkning. Det er en udfordring, der betyder, at byer spiller en endog meget vigtig rolle i klimaomstillingen,” siger Katrine Krogh Andersen.

Carlos Moedas, kommissær for forskning, videnskab og innovation, sagde i forbindelse med lanceringen af de fem Mission Boards:
”Min drøm med vores missioner er, at vi ved at samle indsatsen og skabe et stærkt skub over hele videnskabs- og innovationslandskabet, vil løse nogle af de største problemer, der påvirker vores borgeres trivsel. Det er en ambitiøs, men realistisk drøm, og med de rigtige mennesker på vores 'Mission Boards' vil vi være meget tættere på at lykkes.”

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00