Efter udflytning: Bredt flertal åbner for at udleje tomme lokaler som boliger

TOMGANG: Tomme lokaler i hovedstaden koster staten over 60 millioner kroner om året, efter at mange statsjob er flyttet ud af København, viser opgørelse. Lej lokalerne billigt ud til studerende, foreslår DF, som umiddelbart møder bred opbakning.

Statens ordning med udlejning af lokaler er "smidig og økonomisk", siger minister Ole Birk Olesen (LA), selv om staten mister millioner i tabte indtægter for tomme lokaler. DF vil leje lokalerne ud til studerende, og det er V, K, LA og S positive overfor.
Statens ordning med udlejning af lokaler er "smidig og økonomisk", siger minister Ole Birk Olesen (LA), selv om staten mister millioner i tabte indtægter for tomme lokaler. DF vil leje lokalerne ud til studerende, og det er V, K, LA og S positive overfor.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kristine Korsgaard

Så må folk til gengæld leve med de ulemper, der kan være, for eksempel huller i væggen eller store glasfacader, men det er en del af oplevelsen ved at bo i en erhvervsejendom.

Merete Dea Larsen (DF)
Bolig- og bygningsordfører om statens tomme lokaler

Det kunne der godt være noget musik i, hvis man kan finde en praktisk håndtering af sagen.

Villum Christensen (LA)
Boligordfører

Bag de gule mursten i bygningen i Strandgade nummer 29 på Christianshavn holdt Miljøstyrelsen til indtil for nylig. Nu er den flyttet til Odense, og godt 8000 kvadratmeter står tomme tilbage. Det er statens lokaler, og de kunne formentlig være lejet ud til omkring ni millioner kroner om året.  

I alt står mere end 57.000 kvadratmeter københavnerkontorer ubrugte hen på statens regning. Det viser en oversigt, som Altinget har fået fra Bygningsstyrelsen. 

En stor del af lokalerne er blevet tomme, fordi medarbejderne er flyttet ud af byen som del af regeringens flytning af statslige arbejdspladser til andre dele af landet.

Dokumentation

Her er statens tomme lokaler

På den såkaldte tomgangsliste fra Bygningsstyrelsen kan du se, på hvilke adresser staten råder over tomme lokaler eller bygninger. Det fremgår også, hvor mange kvadratmeter der er ledige, og hvilken pris de kunne lejes ud til ifølge budgettet.

Se hele tomgangslisten for 2018.

Kilde: Bygningsstyrelsen


Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00