Ekspert kritiserer ny demokratimodel: mangler dialog mellem borger og politiker

PSEUDODEMOKRATI: Det ligner en ny udgave borgerforslaget og mangler dialog mellem beslutningstagere og borgere. Risikoen er, at politikerne ikke lytter til borgerne. Det mener professor Jacob Torfing om "borgersamlingen", som skal bruges til at inddrage borgere i fornyelse af Københavns bymidte.

"Det er en rigtig god idé at lave dialogformer, hvor man inddrager borgerne i længere tid og klæder dem ordentligt på," siger Jacob Torfing, der er professor i Politik og Institutioner på Roskilde Universitet.

Københavns Kommune afholder i øjeblikket Danmarks første 'borgersamling'. Til det borgerinddragende initiativ er 36 repræsentativt udvalgte Københavnere samlet over fem tirsdage for at lave en anbefaling til de kommunale politikere om, hvordan man skal forny hovedstadens bymidte med fokus på mindre biltrafik.

"Det er supergodt at få alle mulige eksperimenter, for det vidner om fælles dagsorden i kommunerne, hvor vi skal have borgerne mere med ind i den politiske styring," siger Jacob Torfing.

Login