EL støtter Venstre-idé om kreditklemme-udvalg

KREDITKLEMME: Enhedslisten, Venstre og Dansk Folkeparti er enige om, at der skal gøres noget ved det stagnerende boligmarked i udkantsområder. Enhedslisten lufter muligheden for at støtte et hurtigt arbejdende udvalg.
Foto: Colourbox.dk
David Vestergaard Eriksen

Finanstilsynet som magtfaktor er det største problem i det her. Det er dem, der hele tiden strammer rammevilkårene for realkreditten. Det er de stramninger, man skal have fat i.

Hans Christian Schmidt
Landdistriktsordfører for Venstre

På trods af længere tids svære vilkår for realkreditlån i Udkantsdanmark tegner der sig nu et muligt flertal bag nedsættelsen af et ekspertudvalg, som skal se på problemet. 

I sommer mødtes boligminister Carsten Hansen (S) med Realkreditrådet, i kølvandet på en række sager hvor danskere med en ellers sund økonomi har fået en nedadvendt tommelfinger i forbindelse med en låneansøgning.

Siden har ministeren været indkaldt til flere samråd, hvor han skulle forklare, hvorledes problemet håndteres i ministeriet. Noget tyder dog på, at den socialdemokratiske boligminister ikke handler hurtigt nok. Både Enhedslisten og Venstre har meldt sig på banen med forskellige løsningsforslag.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00