Energimærke får konsekvenser for boligpriser

ENERGIMÆRKNING: Det omdiskuterede lovforslag om energimærkning af boliger, som Venstres folketingsgruppe indtil videre har udskudt godkendelsen af, vil få konsekvenser for priserne på de mest utætte huse.
Hvis lovforslaget om energimærkning bliver vedtaget, skal det fremgå af salgsannoncen, hvilket energimærke boligen har.
Hvis lovforslaget om energimærkning bliver vedtaget, skal det fremgå af salgsannoncen, hvilket energimærke boligen har. Foto: Colourbox.com
Jørgen Skadhede

Jeg kan ikke garantere noget, inden forslaget er blevet endeligt godkendt i Venstres folketingsgruppe. Men jeg tvivler på, at der vil være den store debat om det her, når det kommer til stykket.

Lars Christian Lilleholt (V)
Energiordfører
For fremtiden bliver en boligs energitilstand formentlig et langt større parameter, når køber og sælger skal forhandle sig frem til en købspris.

Et kommende lovforslag fra regeringen skal styrke den nuværende ordning om energimærkning, som blev voldsomt kritiseret i en rapport sidste år.

Allerede i dag er det et lovpligtigt at få udarbejdet en energirapport, som giver et energimærke til boligen på en skala fra A til G.

Men de nuværende regler bliver kun overholdt i meget ringe omfang. Og kravet om energimærkning har først været gældende, når en bolighandel er underskrevet.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00