Flertal har droppet finansiering til hårdt tiltrængt renovering af Kødbyen. Nu rådner lokalerne videre, mens skatteborgernes regning vokser

Regningen for renoveringen af Kødbyens nedslidte lokaler vokser i millionstørrelse hvert år, viser en rapport fra Rambøll. Renoveringsarbejdet er dog endnu engang blevet udskudt, da partierne på Københavns Rådhus ikke har sat midler af til renoveringen på årets budget.

Et flertal på Københavns Rådhus vil bevare det kommunale ejerskab af Kødbyen. Men i år har kommunen undladt at bruge flere penge på vedligeholdelsen af de nedslidte lokaler, alt imens regningen på over en milliard vokser år for år.
Et flertal på Københavns Rådhus vil bevare det kommunale ejerskab af Kødbyen. Men i år har kommunen undladt at bruge flere penge på vedligeholdelsen af de nedslidte lokaler, alt imens regningen på over en milliard vokser år for år.Foto: Mathias Eis/Ritzau Scanpix
Frederik Gjersen Hansen

Mens der blandt de røde partier på Københavns Rådhus er enighed om, at Kødbyen skal blive på kommunale hænder, er det straks sværere for politikerne at finde penge til at renovere de populære, men nedslidte lokaler, der huser en række restauranter og spillesteder.

I årets budgetaftale afsatte budgetpartierne ikke en eneste krone til Kødbyens renovering, der ifølge en rapport af Rambøll fra 2021 er løbet op over en milliard kroner. Kommunen mangler stadig at finde finansiering for 444 millioner kroner.

Derfor kritiserer Socialdemokratiet, der står uden for budgetaftalen, nu blandt andre Enhedslisten for at ville beholde Kødbyen uden at sætte penge af til vedligeholdelsen.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00