Forsker bag ny rapport: Boligsocial indsats er central for succes i omdannede områder

Der er risiko for konflikter mellem nye og gamle beboere, når udsatte boligområder skifter ud i beboersammensætningen. Men den boligsociale indsats kan gøre processen lettere, mener hovedforfatter på ny rapport fra Center for Boligsocial Udvikling. 

Rapporten bygger på interviews med praktikere fra Tingbjerg, Ringparken, Gellerup, Bispehaven og Vollsmose, der ses på billedet. 
Rapporten bygger på interviews med praktikere fra Tingbjerg, Ringparken, Gellerup, Bispehaven og Vollsmose, der ses på billedet. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Når boligområderne på regeringens liste over såkaldte omdannelsesområder – den tidligere ghettoliste – gennem det kommende årti skal skifte ud i beboersammensætningen, må de ikke undervurdere risikoen for konflikter mellem nye og gamle beboere.

Sådan siger Lasse Kjeldsen, der er chefkonsulent ved Center for Boligsocial Udvikling og hovedforfatter på en ny rapport med titlen ”Social bæredygtig byudvikling i udsatte områder”.

”Vi kan godt være bekymrede for, at der vil komme nogle konflikter om normerne, når folk skal bo side om side og have med hinanden at gøre i hverdagen," siger han.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00