Forsker: Bedre økonomi vil sparke gang i energirenovering

RENOVERING: Hvis danske boligejere for alvor skal sætte gang i energirenovering, er der først og fremmest behov for flere økonomiske incitamenter, lyder det fra forsker bag ny rapport. Lidegaard afviser flere gulerødder til boligejerne, men varsler stor renoveringsstrategi i år.
Klima- og energiminister Martin Lidegaard mener ikke, at der er behov for flere tilskud til energirenovering.
Klima- og energiminister Martin Lidegaard mener ikke, at der er behov for flere tilskud til energirenovering.Foto: Colourbox
Kristian AndersenHjalte T. H. Kragesteen

Det er klart, at god økonomi betyder rigtigt meget, hvis folk skal i gang med at energirenovere. Jeg ser bare ikke noget behov for her og nu at introducere nye økonomiske tilskud, blandt andet fordi en lang række besparelser er rentable i forvejen.

Martin Lidegaard (R)
Klima- og energiminister

Ikke alle danske boligejere kan ikke se fidusen i energirenovering. Og hvis det store potentiale for energibesparelser skal udnyttes, så er der først og fremmest brug for flere økonomiske incitamenter.

Sådan lyder det fra Ole Michael Jensen, der er seniorforsker ved Aalborg Universitet.

Han er medforfatter på en ny undersøgelse (læs rapport i linkboks), hvor man har spurgt godt 683 parcelhusejere om, hvilke barrierer de oplever står i vejen for at energirenovere. Og her svarer de fleste, at der skal være en økonomisk gevinst, hvis der skal gang i renoveringen. Derfor er signalet til politikerne klart, lyder det fra Ole Michael Jensen:

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00