Gevinst eller investering? Det mener aktører om de galopperende boligpriser

Forskere, interessenter og politikere har i Altingets debatspalter diskuteret de stigende boligpriser. Her følger et overblik over deres debatindlæg.

Økonomer, interessenter og politikere har debatteret, hvorvidt de ville regulere de stigende boligpriser, og hvordan de ville foretage eventuelle indgreb.
Økonomer, interessenter og politikere har debatteret, hvorvidt de ville regulere de stigende boligpriser, og hvordan de ville foretage eventuelle indgreb.Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Hvad stiller vi op med de galopperende boligpriser?

Det spørgsmål stillede Altinget By og Bolig til økonomer, interessenter og politikere, som i en temadebat har debatteret, hvorvidt de ville regulere de stigende boligpriser, og hvordan de ville foretage eventuelle indgreb.

Baggrunden var, at danske boligpriser galopperede af sted, samtidig med at regeringen gentagne gange havde afvist at foretage indgreb. Finansminister Nicolai Wammen (S) fastslog under en spørgetime i april, at regeringen hverken frygtede for en ny finanskrise eller planlagde indgreb på boligmarkedet, men at regeringen ville "følge udviklingen tæt i de kommende måneder".

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00