Green Building Council skifter navn for at markere ny retning

Green Building Council skifter navn til Rådet for Bæredygtigt Byggeri. NGO-organisationen har skabt en fælles retning for bæredygtigt byggeri i Danmark, og de nu vil de fokusere på at mindske CO2-udledningen i byggebranchen.

Nybyggeri skal fra 1. januar måle deres CO2-udledning, og store bygninger får sat et loft for CO2-udledning. 
Nybyggeri skal fra 1. januar måle deres CO2-udledning, og store bygninger får sat et loft for CO2-udledning. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Simon Solkær Lassen

Green Building Council Denmark blev i 2010 startet for at skabe en fælles bæredygtig retning for byggeri i Danmark. Det har de ifølge medlemsorganisationen skabt, og derfor skifter de navn til 'Rådet for Bæredygtigt Byggeri' for at markere en ny retning for organisationen. 

"Med navneskiftet markerer vi, at vores organisation og hele bygge- og ejendomsbranchen er et nyt sted i dag. Vi behøver ikke længere bruge vores energi på at overbevise om, at bæredygtighed er vejen frem. Tiden er kommet til at accelerere omstillingen, og det skal gå stærkt. Er man som virksomhed ikke klar, er det ved at være sidste udkald,” siger direktør i Rådet for Bæredygtigt Byggeri, Mette Qvist. 

Siden 2010 har organisationen vokset sig til en af de største grønne NGO'er i Danmark med 50 medarbejdere og over 700 medlemsvirksomheder, men dermed ligger der også et stort ansvar i hænderne på rådet. Bygge- og ejendomssektoren står for omtrent 30 procent af Danmarks CO2-udledninger.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00