Grøn ngo vil lave grønne mål for offentlige indkøb, og byggeri står først for skud: S "vil se nærmere på det"

Klimaaftrykket fra offentlige indkøb stiger, og det skyldes især byggeri og anlæg. Derfor bør regeringen sætte grønne krav til offentlige indkøb og særligt til byggeri og anlæg, mener Rådet for Grøn Omstilling. S kalder det "fine input".

Byggeri og anlæg er en af årsagerne til, at klimaaftrykket på offentlige indkøb er steget, og derfor skal politikerne sætte først ind her, mener Rådet for Grøn Omstilling.
Byggeri og anlæg er en af årsagerne til, at klimaaftrykket på offentlige indkøb er steget, og derfor skal politikerne sætte først ind her, mener Rådet for Grøn Omstilling.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

For hver gang Danmark udleder et ton CO2, kommer mere end 100 kilo fra offentlige indkøb inden for byggeri og anlæg.

Derfor vil byggeri og anlæg være et oplagt sted at starte, hvis regeringen på et tidspunkt får sat det klimamål for offentlige indkøb, som stadig flere aktører efterspørger.

Det mener Rådet for Grøn Omstilling, som i et nyt notat gør status på, hvordan det går med at gøre offentlige indløb grønnere, og kommer med en række anbefalinger til politikerne. Rådets hovedbudskab er, at politikerne i det hele taget skal sætte klimamål for offentlige indkøb, hvis Danmarks klimaaftryk skal falde. 

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00