Om  
Karina Vestergård Madsen
Ninna Hedeager Olsen

Gruppeformand stiller op som borgmesterkandidat for Enhedslisten i København

Karina Vestergård Madsen, gruppeformand for Enhedslisten i København, stiller op som borgmesterkandidat til det kommende kommunalvalg.

Kampen om, hvem der skal være Enhedslistens borgmesterkandidat i København til kommunalvalget i 2021, er nu for alvor skudt i gang. 

Det sker efter, at partiets gruppeformand i Københavns Borgerrepræsentation Karina Vestergård Madsen, nu offentliggør, at hun går efter posten som borgmesterkandidat.

Det skriver hun på Facebook.

Posten som borgmesterkandidat for Enhedslisten i København har været ledig, siden teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen meddelte, at hun ikke genopstiller. Men nu melder første kandidat sig altså på banen.  

"Jeg vil arbejde benhårdt for at sikre en social retfærdig grøn omstilling i København, med flere cykelstier og kollektive løsninger. Hvor kampen mod uligheden kommer i fokus og hvor vi satser på fællesskabet," skriver Karina Vestergård Madsen.

Karina Vestergård Madsen har de senese fire år været gruppeformand for Enhedslistens 11 medlemmer af Borgerrepræsentationen. Hun var i 2019 udpeget som midlertidig borgmester i omkring fire måneder, da teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen var på orlov. Hun ser det kommende valg som et muligt vendepunkt for hovedstaden.

"Kommunalvalget 2021 har potentiale til at blive et vendepunkt for København. Skal København forsat plastres til med dyre boliger og give mere plads til biler? Eller skal København udvikle sig til en bæredygtig, klimavenlig by med grønne områder og ren luft?," skriver Karina Vestergård Madsen i sit Facebook-opslag.

Karina Vestergård Madsens udmelding kommer blot få dage efter, at Socialdemokratiet fik sin nye spidskandidat på plads. Partiet pegede på nuværende regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen som ny borgmesterkandidat.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karina Vestergård Madsen

Socialborgmester (EL), Københavns Kommune
cand.com.

Ninna Hedeager Olsen

Lektor i samfundsvidenskab, Københavns professionshøjskole, fhv. teknik- og miljøborgmester (EL), København Kommune
kandidat i arbejdsmiljøstudier (Roskilde Uni. 2010)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024