Højesteret stadfæster dom i sag om udsættelse

KORT NYT: Højesteret har torsdag fastslået, at Brabrand Boligforening ikke overtrådte loven, da den i 2008 ophævede to familiers lejemål grundet involvering i brandstiftelsen af Børnehaven Viben.
Astrid Maan Thomsen
Det var helt i overensstemmelse med loven, da Brabrand Boligforening i 2008 udsatte to familier fra deres lejligheder. Dette har Højesteret nu fastslået i en tredje dom. 
 
Udsættelsen skete, efter seks unge mænd havde sat ild til Børnehaven Viben. To af mændene boede i blokke, som var ejet af Brabrand Boligforening. Boligforeningen valgte herefter at ophæve familiernes lejemål, hvilket resulterede i, at familierne lagde sag an mod boligforeningen.
 
Boligforeningen vandt udsættelsessagen både i Boligretten og Landsretten, men grundet sagens principielle karakter fik familierne også mulighed for at få sagen prøvet for Højesteret, som torsdag stadfæstede dommen.
 
Ikke brud på menneskerettigheder
Med dommen afgjorde Højesteret også, at der ikke var tale om brud på den europæiske menneskerettighedskonvention, som familiernes forsvarer Erik Højmark ellers har fastholdt sagen igennem.
  
Direktør for Brabrand Boligforening Torben Overgaard er glad for sagens slutresultat:
 
"Dommen vil få stor principiel betydning for beboerne i landets boligforeninger," udtaler han i en pressemeddelelse.  
 
Begge familier fraflyttede lejlighederne i 2012. 
 
Læs Højesterets dom her
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00